Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak může Alza přijímat reklamace za Mall a CZC (Allegro)?

Od: tomkk® odpovědí: 17 změna:

Zdravím, jak je právně možné, že Alza začala přijímat reklamace Mall a CZC? Přece ze zákona reklamovat zboží mohu jen u toho, kdo mi ho prodal, s ním mám nějaký právní vztah, popř. u servisu, pokud je uveden v záručním listu. Jak do toho může vstoupit třetí subjekt? Je toto možné bez souhlasu Allegro?

Vždyť to je jako bych zakoupenou Octavii šel reklamovat do Fordu.

Alza nově vyřizuj/...

A další otázka, proč to Alza dělá? Co z toho má? Může Allegro poškodit tím, že bude k vyřizování reklamací příliš "vstřícná"? Nebo co z toho mají? Nenašel jsem niikde info, že by to bylo se souhlasem allegro, tedy že by Alzu pověřil.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Evidentně jde o konfrontační kampaň namířenou proti společnosti Allegro, která oba zmíněné e-shopy provozuje.

Za čarou je (dle mého názoru) pokus podkopat důvěru zákazníků v konkurenční projekty. V tiskové zprávě se uvádí: "V neposlední řadě samo Allegro, které vlastní Mall.cz a CZC.cz, je velmi neurčité ohledně budoucnosti těchto dvou zmíněných e-shopů. Chceme tak dát lidem jistotu pro případ závady zboží."Alza je česká e-commerce jednička, Mall.cz dvojka, CZC je pod pomyslnými stupni vítězů.

zive.cz/...

*nene*

petrm
hodnocení

2x

Co je na tom nezákonného? Prostě soused mi nabídne, že když se mi něco rozbije, tak mi to opraví případně vymění. Co bude Alza dělat s tím reklamovaným zbožím, je druhá věc Asi to bude dále reklamovat na Allegro nebo prodávat na Aukro ( Bazoši). Allegro bude vypadat jako neschopné, protože u něj bude reklamace trvat déle než u Alzy.

hodnocení

Přece když nakupuji na Allegro, tak podobně jako na Alíkovi s nějakou pozdější reklamací vůbec nepočítám. Daň za nižší ceny.

hodnocení

1x

Ved sam sebe odpovedate : musi byt pravny vztah. Rovnako ako je niekde podpisana zmluva, ktorou predajcovia deleguju zarucne opravy na znackovy servis, tak aj Mall moze poverit Alzu. Takto si firma Mall znizi naklady na prijem reklamacii a zaplati Alze pausal alebo za kazdy ukon.

hodnocení

S konkurenci? Nikde se o žádné smlouvě nic nepíše, podle tohoto článku to skoro vypadá jako dobrovolná promo sóloakce Alzy:

Alza nabízí zákaz/...

ben®
hodnocení

0x
Dobrý den, dle článku viz odkaz jde o časově omezenou, nestandardní marketingovou akci na hraně etiky. Nejedná se o smluvní vztah, ale o konkurenční boj a Alza chce ukazovat, že je lepší. Ještě to bude zajímavé. Zdravím!
idnes.cz/...
doplněno 22.09.23 15:02: tomkk - možná by stačilo pomalu a při smyslech si přečíst ony články, na které jsou zde ve vlákně odkazy a vše podstatné i vysvětlující je tam řečeno.

kr
hodnocení

0x
Úvaha tazateli je zcela mimo, žádný právní vztah být nemusí.
Nikdo přeci nemůže zakázat, aby třetí strana přijímala reklamace :)
Anebo ty snad máš nějaký smluvní právní vztah s výrobcem? :)
A na druhou část otázky, co z toho má, no tak to už je odpovězeno v článku. je to jen haló, pokud se to týká pouze zboží zakoupené ho mezi 18. a 30. zářím. takže přesně co se děje, ty ses o tom dozvěděl, novináři o tom budou psát…

Když už něco píšete doporučuji přečíst podmínky.. zde pouze výňatek k těm datumům které u vás neodpovídají.

1.4 Tato kampaň trvá od 18. 9. 2023 do 31. 12. 2023. Zboží zakoupené u vybraných konkurentů si můžete v rámci kampaně zaregistrovat u Alzy nejpozději dne 31. 12. 2023. Zboží, které si zaregistrujete v rámci kampaně, můžete reklamovat kdykoliv v průběhu trvání zákonných práv z vadného plnění (obvykle 24 měsíců od převzetí zboží).

kr
ta možnost vztahuje na výrobky zakoupené do 30. září 2023.
kr
Tak to stálo v článku.
Samozřejmě smyslem kampaně je, aby se o tom diskutovalo, psalo, takže přesně naplňuješ jejich záměr

Platí to pro zboží zakoupené od 18.9.2021, nikoliv od 18.9.2023!

hodnocení

0x

Nikdo se zatím nevyjádřil k otázkám co z toho alza má. Z mého pohledu jakožto obchodníka..

Alza zaplatí zaměstnatnce práci poštovné všechny výdaje které budou mít navíc díky reklamacím. Ale alza je ohledně reklamací velmi rychlá. Tudíž předpokládám že se chcou ukázat a nalákat si příští potencionální zákazníky k sobě, lidi uvidí že alza funguje, a že funguje rychle tak se příště vyprdnou na mall či czc a koupí to na alze..

Já okusil rychlost alzy ohledně alza boxů ještě v době kdy na to nebyli reklamy a nemůžu si to vynachválit.. Hlavně prostě alza velký výběr no, ale v něčem větší ceny..

hodnocení

Rychlost je obvykle dobrá. Na druhou stranu, přestože jsem tam koupil stovky kusů zboží, tak jsem nikdy reklamaci neřešil. Buď mi to nestálo za to, nebo jsem si to opravil sám.

Tojo, ono právě proto. Kolik z těch věcí se rozbije v tom rozmezí co mají v podmínkách co jsem posílal nahoře? Myslím že akce platí cca od 18.9 do 31.12 2023 tudíž oni tolik těch reklamací taky moc mít nebudou..

Platí to pro zboží zakoupené od 18.9.2021, nikoliv od 18.9.2023!

vernon
hodnocení

0x
Konkurenční boj. A ten příměr k Octávce a Fordu je mimo, Alza nic nevyrábí. Jen překupuje...
hodnocení

Však prodejce Fordů je taky nevyrábí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]