Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vím narození babičky ,ale nevím datum úmrtí

Od: hanabilkova odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,vím narození babičky 1.1.1903 ,ale nevím úmrtí asi 1947 ve Rtyni nad/Bíl. Marie Peltrámová

na obecním úřadě to také neví a já jsem se narodila až po smrti babičky,kde to zjistím

Bílková

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Na matrice, případně už v archívu.

liska5
hodnocení

2x

Zkuste se zeptat tam na faře. Když jsem asi před 6 lety zjišťovala okolnosti tragické smrti svého dědečka /1931/, měli tam i zprávu od lékaře, který popsal zranění...Na faře.

hodnocení

2x

Rtyně nad Bílinou spadá pod matriku v Teplicích.

Archivované matriční knihy jsou buď v SOkA Teplice nebo SOA Litoměřice

Digitalizované matriční knihy najdete na odkazu níže, bohužel ale platí, že digitalizováno není vše, co by být mohlo. Jestli dobře hledám, nejmladší digitalizovaný záznam je z roku 1945.

vademecum.soalitomerice.c/...

hodnocení

0x
Vetšinou u vašich rodičů, teda pokud žijí

hodnocení

0x

Může to být i na hrobu pokud se to tam nechalo "napsat".

gus
hodnocení

0x
Jen doplním, že digitálně to nezjistíte a budete muset fyzicky dojít. Pokud už je někde matrika digitálně, musí být informace o posledním zápisu v dané knize starší 100 let, aby se mohla kniha na internetu zveřejnit.

Ale zdaleka ne všechny matriky starší 100 let jsou k dohledání online v archivech. Mockrát nezbývá nic jiného, nežli jezdit po archívech.

Tahle informace je zavádějící. Lhůta 100 let platí pro knihu narozených. 75 let pro knihu oddaných a 30 let pro knihu zemřelých. Takže v tomto případě už může být informace klidně online přístupná.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]