Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nechci na ozdravný pobyt

Od: lottka* odpovědí: 3 změna:

Letos jsem byla již po 4.na odzdravném pobytu,kde to bylo totálně hrozné,obávám se že tam budu muset jet a tak každý den nad tím přemýšlím,nemohu usnout.V lednu se o tom budeme bavit.

Bojím se že mě tam mamka bude chtít poslat,protože mi prospívá. Ale já tam OPRAVDU nechci.Obávám se že mě tam bude chtít poslat,potají (že řekne že mě tam nepošle,přihlásí mě tam a v sprnu mě tam prostě pošle) co mám dělat?

Jak to mám vysvětlit?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ohneta*
hodnocení

0x
A co tam bylo tak hrozného?

askmenow*
hodnocení

0x

Ahoj,

chápu, že je nepříjemné jezdit někam, kde to nemáš ráda. Bohužel ale nevím, z jakého důvodu jsi na ozdravné pobyty posílána, zda je máš doporučeny i lékaři, nebo zda o ně usiluje jen maminka s tatínkem, ani zda nejsou součástí školy či nějaké činnosti, např. sprotovní, kterou provozuješ.

Pokud je to pouze rozhodnutí rodičů, v klidu mamince řekni důvody, proč tam jet nechceš. Nenech se unášet emocemi, nevyváděj, prostě jen řekni něco ve stylu: "Mami, já vm, že je to asi dobré pro mé zdraví, ale chtěla bych si tom s tebou promluvit. Chtěla bych tě poprosit, abych tam znovu nemusela, protože... a ... a..." V tomto místě vyjmenuj důvody, proč tam nechceš. Dej si práci a vymysli pravdivé, ale zároveň pádné.

Dobré by myslím i bylo zamyslet se nad tím, kam a proč tě maminka posílá a navrhnout rovnou alternativu, kterou bys považovala za lepší, například že víš, že tě tam posílá, abys byla s vrstevníky a v přírodě, tak že tě napadlo, že bys mohla místo toho jet na tábor. Nebo že víš, že tě tam posílá, abys byla v přírodě a aby se o tebe měl v létě kdo starat a tak že by ses zeptala babičky, zda bys nemohla k ní atd.

hodnocení

0x

Lotko, nezapomeň, že už jsi o něco starší, než při předešlých pobytech. Že snadněji najdeš kamarády, že se setkáš s fajn lidma. nebuď tak negatívní. Bylo to strašné, protože jsi byla dítě, stýskalo se ti po rodičích a nedovedla ses skamarádit. *nevi* maminka pokládá ozdravné pobyty ze nejlepší řešení části prázdnin, kdy ona bude muset do práce a ty bys byla bez dozuru. V ozdravovně je to pro tebe nejlepší, nejbezpečnější a nejprospěšnější. ;) Prober to ještě s mamkou a nabídni ji řešení, jestli nějaké vymyslíš.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]