Dobrý den, Před nějakým časem mi byli diagnostikovany hemeroidy 2.stupně které se projevovali pouze velkou bolesti a svěděním které přestalo po týdnu. Nyní mám již 10 dnů velké nadýmání, že někdy se nemohu ani nadechnout. Myslel jsem si ze je to z antibiotik které jsem dobral před 12 dny,ale nevím. Mám pocit že se pořádně ani nevyprázdním. Vím ze bych to měl řešit s doktorem... Díky
Jo, ten doktor je jediný smysluplný řešení. Taky jsem to měl, odkládal a odkládal, až se to dostalo do čtvrtého stupně a hurá na sál na kudlu. Čtrnáct dní jsem byl rád, že ležím. Dva měsíce na neschopence a další čtyři měsíce, nežli jsem si plně srovnal zažívání. Druhej stupeň se ještě dá řešit ambulantně, třetí a čtvrtý je na kudlu na sále. Takže máš skutečně nejvyšší čas jak se vyhnout špitálu.
Nepíšete, jak se stravujete? Věk? Užívejte probiotika! Omezte cukr ve stravě a nápojích, bílou mouku a mléko. Zeleninu jíte? Jakou? Když né lékaře, najděte si podle referencí dobrého nutričního /výživového/ poradce. Když bude potřeba, on vás k lékaři pošle. Kolonoskopii n. rektoskopii jste absolvoval? Já jen, jak Vám diagnostikovali hemoroidy?
pucalkovic
Ovoce zeleninu právě moc nejím, spíše vůbec dlouhodobě, celý život. Někdy jsem se snažil jist i lépe, je pravda ze poslední roky jsem jedl špatně a úplně poslední rok i hodně cukru, cokolady. Já z toho extra nepribiram, dá se říci.. Možná mi mizí akorát svaly a premenuji se na tuk pomalu, alw váha stejná několik let 85KG, 28 LET. Mám sedavou práci vodafone zakaznicka linka,po 6 měsících v této práci se mi udělali hemeroidy které jsem neřešil, samo zmizelo nebo spíš se ro ustalilo a po 4 měsících se to zase dostavilo ale hůře. Nyní mám trombozu hemeroidu už tak 30 dnů, v konečníku to jde vidět když se hodně roztáhne. Kdy mi začali akutní bolesti tak jsem přes sedět (neschopenka) a bolest hned po 3 dnech přestala sama. Nevím jestli mi to vůbec samo zmizne. Krev jsem neměl a nemám. Krevní testy a moč OK,crp taky. Bolest není ani při stolici, akorát mám asi zácpu trochu, cítím se totiž nevyprázdněn a natlakovaný asi 11 dnů, někdy je to lepší. Mám pocit že ani moc nedochází plyny. Zničil jsem se ATB? ZA 40 DNÍ jsem objednany na proktologickou kliniku, zatím jsem byl vyšetřený jen lehce, protze jsem ro odmítl . Kdybych zase denně seděl tak se mi to určitě zase zhorší..
liska5
Při antibiotikách /mezi dávkami/ a po dobrání ATB se berou probiotika! Hned užívejte. Teď ovoce a zeleninu ne, tak akorát dětskou přesnídávku..Vlákninu si dodáte kroupami, pohankou, vločkami, celozrnným pečivem...A na tu zácpu především hodně pít. Nesladit!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.