Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ruptura lýtka (natržené lýtko) - bolest vsedě/vstoje

Od: previt® odpovědí: 4 změna:
Zdravím,
pro ty, kteří si tím už prošli - je normální, že noha s natrženým lýtkem začne vždycky opravdu výrazně bolet ve chvíli, kdy se přesunu z vodorovné polohy do sedu/stoje? Vleže nebolí prakticky vůbec.
Bolí jak lýtko, tak chodidlo, které je celé fialové (což je dle doktora prý normální)...
doplněno 19.09.23 02:08: Plus jak jste řešili křeče do zraněného svalu? Standardně pomůže propnutí nohy a tlačení chodidla směrem k sobě, ale u ruptury svalu se žádné protažení výrazně nedoporučuje vzhledem k možnosti zhoršení poškození. Takže zatím si každou křeč projdu hezky celou, což je také chuťovka..

Ruptura lýtka (natržené lýtko) - bolest vsedě/vstoje

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

runner2
hodnocení

4x
Měl jsem loni ze sportu natržený zadní stehenní sval. Krev se v noze vylila až ke kotníku. Větší bolesti 14 dní, úplné zhojeni za 2 měsíce. Křeče jsem neměl.
hodnocení

Také mám hematom až pod kotníkem. Ok, takže budu počítat s tím, že je to asi normální...
Holt dle oblíbené hlášky sportem k trvalé invaliditě! ;)

liska5
hodnocení

2x

Na křeče Mg -hořčík. Doktor by Vám mohl předepsat účinnou formu Mg - Magnosolv. Nohu mazat mastmi na vstřebávání výronů a modřin typu Hirudoid, Heparoid, v lékarně poradí. Pak se hodí E vitamín nalačno a vit.B6.

hodnocení

Na nohu mi doktor předepsal Lioton gel, Aescin (3x2) a Wobenzym (3x3, ale u toho stále čekám na doručení). Co se vitamínů a minerálů týče, tak už delší dobu beru Reflex Nexgen Pro (1x denně).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]