Nejste přihlášen/a.
Chodím pravidelně každý rok na preventivní zubní prohlídku k lékaři. Dnes mne zdravotní sestra po odchodu z ordinace volala na mobil, že bych měla přijít na dentální hygiénu kvůli zubnímu kameni a pigmentaci na zubech. Cena mne trošku šokovala 2.300Kč. Nyní na to nemám peníze a zkusila bych to později. Pokuď na pravidelné prohlídky chodím a jednou bych vynechala dentální hygienu mohl by mne zubař vyřadit kvůli tomu z evidence pacientů?
Pokud se s tim nedrbe tak to ojebává a pokud kámen odstraní jen nahrubo tak taky, jen o něco míň. Zaplacené to má, tak by to měl i dělat.
Za 800kč to možná tak oškrabe ocelovým hákem jak psům či koním a rozhodně to nebude dělat pečlivě. proč taky za 800?
Dost to pak bolí.
Za 2300 to udělá pečlivě a ultrazvukem bez bolesti.
Povinna rozhodne neni. Myslim si o tom svoje. Cistim si peclive zuby sama a tim minimalizuju tvoreni kamene. Navic mam zubarku, ktera zdarma v ramci prevence kamen odstrani.
Naposledy, tedy na jaře, jsem platil 800,- Kč.
Ale co říkala, tak první návštěva je podstatně dražší. Pak to je už v pohodě.
Já nevím jestli je to povinné nebo ne, ale co jsem se setkal tak soukromí zubaři to velice často vyžadují a někteří mají přímo vedle svojí ordinace i ordinaci hygienistky a vyžadují to striktně nebo tě nebudou ošetřovat. Ano setkal jsem se s tím přímo v čekárně když jsem u jednoho takového čekal s tím, že jinak pak doktor pacienta nepřijme. Jiná zubařka ve FN kam jsem chodil/chodím od školních let o tom zase nikdy ani nepípla je to teda paní už snad v důchodovém věku a kromě toho, že o tom nikdy nemluvila tak sama ani nic jako odstranění plaku, zubního kamene tak to vůbec nedělá a preventivní prohlídka se skládá z toho, že ti koukne do pusy a pomocí nástroje jen kouká na zuby a sem tam píchne, rýpne do zubu a hledá kaz a když je kaz tak vrtá. Její výhoda je v tom, že teda na rozdíl od soukromých zubařů používá amalgán (zdarma) nebo fotokompozitní výplň kde je cena cca 800kč/zub což teda u soukromých je říše fantazie
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.