Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou banku?

Od: frantisek1 odpovědí: 19 změna:

zdravím.Chci přejit k jiné bance .Poraďte jakou z tech čtyř? Fio,UniCredit,MonetaMoney a Raifeisenbank.všechny mám v okruho 0,5km.V týdnu je obejdu všechny ale rady a zkušenosti zákazníků by mi pomohly. děkují Fr

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Já mám Fio asi 10 let a žádný problém. Klasický účet, pak spořící 5,5% (do 200 tis.) a termíňák na 6 měsíců na 5,1%. Příjemné mobilní bankovnictví, žádné poplatky. Pak mám ještě Air bank a taky v pohodě.

hodnocení

2x

Záleží také, kolik chcete na spořící účet uložit...

Za sebe bych doporučila Monetu, spořící do milionu á 5,3% bez jakýchkoliv podmínek, úročení měsíčně, základala jsem v ní pouze spořící bez BÚ, založení rychlé, během chvilky vše hotové a bez nutnosti objednání předem, podepisujete vše na tabletu, domů jsem odcházela pouze s jedním papírem, ostatní posílají do emailu. Spořící účet je přehledný a jednoduchý, SMS nad 65 let zdarma, kartu pouze ke spořícímu nemám, ale není problém si v případě potřeby zřídit i BÚ, nebo přeposlat peníze ze spořícího do jiné banky, kde mám kartu.

Moneta mi přijde velmi jednoduchá a přívětivá ke klientům...

Já osobně nad Fio a UniCredit ani nepřemýšlela, u obou jsem již účty kdysi měla, nechtěla jsem žádné podmínky a ani limity u spořícího.

Napište si na papír body, na vše se v bankách přeptejte a podle toho se rozhodujte.

leger
Sporici 5,5% v monete
Staci se pokusit poslat vetsi castku z banky pryc aby to nabidli :) i tak vydelaji 1,5%.

pb®
hodnocení

2x

Jaké obíhání bank? Sednu k internetu a srovnám si jejich podmínky.

Před lety jsem utekla od České spořitelny k Fio bance a byla tam dlouho spokojená, teď jsem si založila druhý účet u Maxbanky a většinu peněz převedla k ní. Protože 6,01% na spořícím účtu je víc než 5,5% na Fio konto do 200tis. u FIO a 4% na dalším spořícím. Bankovnictví přehledné, ale převod ze spořícího účtu pouze 4x do měsíce mě limitoval. Maxbanka má bankovnictví ne tak pěkné, i když chytrá platba je fajn, ale hlavně ze spořícího účtu dostanu víc peněz a počet převodů ze spořícího na běžný není omezen. Takže já, která jsem tvrdila, že mi jeden bankovní účet stačí, mám nyní účty dva a klidně budu přecházet od banky k bance podle podmínek, které mi nabídnou. Trvalé platby, výplatu, to mám pořád u Fio, nechci absolvovat kolečko se změnou účtu, taky podmínky se mohou během pár měsíců změnit a já si třeba zase převedu většinu peněz k Fio.

racio
hodnocení

2x

Jednoznačně MONETA. Spořící účet prozatím slušně úročen (5,3% p.a.), skvěle fungující appka (prakticky vše vyřídíte v řádu jednotek minut v obýváku), okamžité platby, směnárna v appce se solidními kurzy, všechny účty (běžné v Kč i devizové) zdarma, ... prozatím nevím o žádné chybě.

makak
No moneta trochu zaostává apce, třeba limity na kartě změníte, ale změna se provede někdy hned, někdy za par hodin, někdy nikdy. A převody do jiných bank taky trvají, možná i mezi svými účty to bylo nějaké dlouhé...ale už je to delší dobu,možná se uz zlepšili...
Nebo bankovnictví byla tragédie, stara/ nová verze, v nove plno věcí nešlo dělat třeba rok a muselo se do staré...amaterismus.
id
To co popisujete už neplatí. Já źàdný z uvedených problémů nemám. K Monetě mám i Fio.

bruter*
hodnocení

2x

Ideání pro co to potřebuješ je FIO banka.Jsem starý dědek a přesně dělám to co chceš ty u FIO už dlouhá léta a nikdy jsem neměl žádný problém,vše funguje perfekto.

makak
hodnocení

0x
Záleží co od banky čekáš. Mě třeba netrápí, jestli má pobočku poblíž, naopak chci, abych na pobočku vůbec nemusel...
frantisek1
hodnocení

Jde mi jen o placení kartou a spořicí účet.Vic nic.

ml1

Byl jsem asi 8 let u śpořitelny. Za ty roky jsem na pobočce byl dohromady čtyřikrát. Jednou se založením účtu, podruhé pro kartu, potřetí pro novou kartu a počtvrté s výpovědí smlouvy. Dneska už karty posílaji poštou, takže to by bylo o dvě návštěvy míň.

Ve fio jsem byl vícekrát. Založení účtu, založení druhého účtu, založení třetího účtu (další jsem pak už zakládal online, teď už to jde, ale před kovidem to nešlo). Pak jsem tam nosil peníze, co jsem měl nasyslené - ono ve śpořitelně byl úrok 0,0nic (vycházel zhruba haléř z tisícovky měsíčně) tak jsem tam nechával minimum a se zbytkem jsem se těšil doma. No ale teď maji bankomaty i na vklady, takže bych tam možná musel akorát s mincema. A ty vždy zmizí tak rychle, že je tam nosit nemusim. Ještě tam občas potřebuju donést eura na eurový účet (pořád vychází nejlíp vybrat koruny a směnit je ve směnárně a získané valuty donést do banky, ani wise je netrumfne (teda při 5000 eurech jsem to chtěl zkoušet, tam už kurz vycházel stejně, ale odradilo mě to všemožné dokazování, že to nebude na teroristický útok nebo něco nekalého)).

Takže bych na blízkosti pobočky tolik netrval, akorát nesmí vyžadovat celodenní výlet někam do Tramtárie.

hodnocení

0x
Fio vypada nejnadejneji..
Hraje roli metoda loginu do ib? Šmejdi se rozhodli zpoplatntit už jen pouhou sns s kódem - prozkoumat
ml1

Fio to snad ještě nezpoplatnila. To by naštvali dost svých klientů. Ale řada bank už to udělala. Podle mě to je dobrý kandidát na poplatek roku, jestli tahle soutěž či anketa ještě existuje.

ml1
hodnocení

0x

Za mě fio. Ale sledoval jsem situaci na trhu naposledy před mnoha lety. Unikredit tehdy začínal na paušálu 169 korun měsíčně za vedení běžného účtu (tento paušál vraceli při splnění nějakých celkem lehce splnitelvých podmínek, ale znamená to při ztrátě příjmu okamžitě jít do banky vypovědět smlouvu, jinak platíte). Moneta se tehdy jmenovala General Electic (četli to "Dží Í many benk") a už si nepamatuju, co nabízeli. Raifeisen měla taky nějaký poplatek, který odpouštěla za nějakých podmínek, třeba že jste zaměstnaný u někoho (viselo nám to na nástěnce) nebo na nějaký slevový kód z reklamy. Akorát fio byla bez podmínek.

Z těch lepších ještě mbank, ta ale už taky účet zadarmo a bez podmínek zrušila. Něco podobného Sperbank, tu zrušila česká vláda, protože je prý ruská.

Fio má účty zadarmo. Na běžném úrok 0, na fiokontě úrok 5,5% do 200 tisíc, na spořicím 4% bez omezení. Čili vyplatí se mít všechny tři účty, na běžném mít jen potřebné peníze, na fiokontě mít 200 tisíc, a zbytek na spořicím účtu (nebo v jiné bance). Pro nás, co občas platíme v eurech se vyplatí i eurový účet i s kartou, ušetří se dost na konverzi (banka má eura minimálně o 50 haléřů dražší než směnárny v centru Prahy a ono třeba při placení jízdenek a dovolené, což je třeba 1000€ to už jsou slušné peníze).

hodnocení

0x
Pokud je obejdete všechny,tak budete mít všechny, protože se dozvíte, že jen ta jejich je nejlepší. Za mě rozhodně Fio, aplikace je rychlá, přehledná a dá se nastavit k obrazu svému. Nevýhoda , k USD účtu nedávají kartu. Druhá snad Moneta,jen je pomalá,ale má směnárnu. Rajfku nevím proč bych měl mít, ale po Equa Bank mi tak nějak zbyla a platí mi 500mesicne , když třikrát zaplatím kartou. UniCredit je šílená banka, neumí okamžité platby,což někdy hodně vadí, není přehledná, a pokud chcete podporu,je nemožné se dovolat. Na e-mail odpoví klidně za týden a jen změnit limity je na dlouhou dobu a trvá to den i více. Ale dávala mi tři procenta zpět z plateb kartou celý rok. To už ale teď není. Bližší info najdete na webu každé banky.

jester*
hodnocení

0x

Když to tady čtu tak můžu doporučit jedině Raifeisenbank,tam se neplatí absolutně za nic bez jakýchkoliv podmínek výběr ze všech bankomatů zdarma,slušný úrok na spřícím ůčtu

matys

Nemáte pravdu že se neplatí absolutně za nic, základ je zdarma ale jinak mají desítky různých poplatků. Především zpoplatnili přihlašovací a potvrzovací SMS k online bankovnictví (každá 4Kč), a platby z/do zahraničí jedny z nejdražších čili pro mě nanic banka.

jester*

Možné to je já mám internetové bankovnictví v mobilu odkud si řídím všechno sám a žádné potvrzovací sms nemám takže mě to nic nestojí

Přes mobilní aplikace se neplatí u žádné banky, potvrzování nechodí přes SMS. Akorát u rajfky jsem nepochopil ty jejich měnové složky a tam už se platí každý měsíc za každou měnu. To už raději tu monetu, má lepší kurzy ve směnárně, ale pokud se člověk obejde bez dolarové karty, tak rozhodně Fio bude lepší. Tam žádné reklamní nabídky na úvěry či půjčky nenajdete, jako je to právě u té rajfky a monety.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]