Burčák domaci, jak ho vyrobit ze zbytku koupeneho burčáku?
Od:petraaaodpovědí:2změna:
Dobry den, zkusila bych letos vlastni burcak, natrhala jsem hrozny na zahrade, a cjcinse zeptat, mohu po vylisovani hroznu dat do štavy zbytek burčaku koupeneho a dat to do skleneneho demižonu na vino,a nechat kvasit? nebo je to spatny postup? budu to zkouset poprve. Mamv elku bohatou urodu hroznu a zbytek koupeneho burcaku, dá se takto vyuzit? a pripadne jestli ano, tak mam demižon zaspuntovat, anebo nechat otevreny?a v jake teplote? dekuji za pomoc s postupem. Petra
Klidně. Na demižónu to chce kvasnou zátku, v žádném případě to nesmí být pevně uzavřené, ale třeba stačí i mírně netěsný špunt. A teplota? Já to mám ve sklepě, kde je tak 15 st.C, ale není to kritické. Vyšší teplota = vše probíhá rychleji až velmi rychle.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.