Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Burčák domaci, jak ho vyrobit ze zbytku koupeneho burčáku?

Od: petraaa odpovědí: 2 změna:
Dobry den, zkusila bych letos vlastni burcak, natrhala jsem hrozny na zahrade, a cjcinse zeptat, mohu po vylisovani hroznu dat do štavy zbytek burčaku koupeneho a dat to do skleneneho demižonu na vino,a nechat kvasit? nebo je to spatny postup? budu to zkouset poprve. Mamv elku bohatou urodu hroznu a zbytek koupeneho burcaku, dá se takto vyuzit? a pripadne jestli ano, tak mam demižon zaspuntovat, anebo nechat otevreny?a v jake teplote? dekuji za pomoc s postupem. Petra

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

3x

Určitě otevřený na skulinku, ať mohou pořád bublinky unikat. Mně takhle jednou explodovala PETka, ve které se burčák převážel.

riva
hodnocení

2x

Klidně. Na demižónu to chce kvasnou zátku, v žádném případě to nesmí být pevně uzavřené, ale třeba stačí i mírně netěsný špunt. A teplota? Já to mám ve sklepě, kde je tak 15 st.C, ale není to kritické. Vyšší teplota = vše probíhá rychleji až velmi rychle.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]