Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odběry v nemocnici jako samoplátce

Od: kolemjdouci odpovědí: 10 změna:
Nevíte někdo prosím, zda nemocnice poskytují mnou požadované vyšetření krve bez doporučení lékaře s tím, že si jej sám zcela uhradím?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

9x

V Třinci to funguje zajdeš k okénku na odběrovou laboratoř řekneš na co mají udělat rozbor \jaterni, cukr, urino a další co si vymyslíš \ vystaví ti účet pro pokladnu zajdeš zaplatit na pokladnu s potvrzením od pokladny do laboratoře udělají odběr buď si počkáš na výsledky nebo ti to pošlou emailem kšeft je kšeft

kolemjdouci
hodnocení

Přesně takto bych si to představoval. Zkusím zavolat do naší nemocnice. Díky.

pb®
hodnocení

7x
V nemocnici nevím, v odběrovych centrech Aeskulab a Synlab ano.
kolemjdouci
17.09.23 11:34
hodnocení

Děkuji.

hodnocení

2x
V laboratořích určitě...Spadia, Synlab.
B
Ve nemocnicích také, ale některé speciální odbery nemusí dělat...zasílají do velkých laboratoři.

hodnocení

2x

Bez problemu, staci zaplatit. Napr ja som mal urologom odporucame presnejsie vysetrenie krvi na prostaticke parametre a moja poistovna to neuhradza, platil som sam. Odber bol u lekara. Ak by som mal kokurencnu poistovnu, neplatil by som.

Rovnako si mozete zaplatit vysetrenie mag rezonanciou, CT a pod vratane popisu radiologom.

mnd®
hodnocení

0x

Sice nevím proč to chcete bez vědomí praktického lékaře ( a taky je mi po tom hov.. ) a zaplatit si to,ale odběr krve udělá i veterinární ordinace a pošle do laboratoře.Např.ten zde zmiňovaný SynLab sváží vzorky jak z nemocnic tak i od veterinářů do jedné laboratoře.Žádanka je stejná - se tam jenom zaškrtne na co a jaké má být vyšetření a je jedno jestli je to zvíře nebo člověk.Vím to na 100% - jsem ty vzorky vyzvedával a vozil do laborky.A nejenom vzorky krve,ale i vzorky hovínek a blijanců.

pb®
Třeba já jsem si za covidu nechávala jako samoplátce stanovovat hladinu protilátek Sars Cov 2. A protože jsem věděla, že je mám, jejich hladina s časem stoupala, to jak jsem se setkávala s nakaženými kolegy, ochranily mě před reinfekcí, to když jsem měla doma příznakové dítě, byla jsem úplně v klidu. Lidi i lékaři šílely panebože covid všichni zemřeme, já v pohodě, chrání mě protilátky.
Dokážu si představit udělat si jako samoplátce třeba hladinu vit.D, ne každý praktický lékař chce tohle vyšetření indikovat, protože stojí asi 1500.
mnd®

A já být doktorem,tak to dělám - 1500 za odběr+300 za zkumavku+jehlu a stříkačku +200 za práci sestry ,500 za odvoz do laboraře a penízky jsou v kasičce.- teda ne všechny.Něco bych musel odevzdat berňáku.Ale kdyby pacient nechtěl doklad o odběru a byl by zdravej tak ...píp.

Co to je covid? To je to nachlazení jako chřipka? I v té době jsem bez očkování chodil do restaurací a nikdy jsem neměl potvrzení o očkováníNejhorší smrt je z neznalosti.

hodnocení

0x
A funguje to i v transfuzni stanici na dběr klevní plazmy? Vždy berou malý vzorek krve. A asi jednou za rok je říjaí, že udělají i vyšetření. Tak neví co je ten oddběr pokaždé, . Nebo to druhé je nějaké kompolexnější?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]