Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vidi zamestnavatel diagnozu pri neschopence

Od: lyska odpovědí: 22 změna:
Dobry den vidi personalni, prip.nadrizena kdyz ji dojde eneschopenka moji diagnozu a ze mam vychazky? Jde mi o to jestli muzu rict nadrizene ze jsem nemocna pritom od doktorky mit nesch.na zada s vychazkama. Nemuzu rict pravy duvod, zada v praci neberou od ostatnich vim ze na takove nemoci jsou alergicti nechapavi a ja jsem na zada náchylná a od vcera se nemuzu hnout (stehovani nábytku).

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

9x

@id a @di diagnózu vidí jenom OSSZ, protože tam chodí hlášení lékaře, který neschopenku vystavil. Nikdo jiný ji nevidí.

id
hodnocení

4x

To víte, že vidí. A v době nemocenské vás zaměstnavatel má právo kontrolovat, zda dodržujete léčebný režim včetně vycházek.

re4zon
Urcite? Pokud vim, tak zamestnavatel dostane do datovky hlaseni, na kterem diagnoza neni a ani byt nemuze, lekarske tajemstvi.
Samozřejmě že zaměstnavatel neví,co vám je. Jen mu dojde do datovky,že od určitého data jste v PN.
kolemjdouci
proč lžete "id"? A ještě 3 kladné hodnocení? Samozřejmě že nevidí, je to lékařské tajemství!
di

id: jak můžu vidět v eneschopence diagnózu,když tam na to není kolonka? Je tam kolonka konečná diagnóza ale ne začáteční ! I kdyby tam byla,tak je mi to jedno a nebudu zjišťovat na netu jestli např.65245 znamená úplavici,svrab nebo ulomená hlava.Se zajímám kde má napsaný pobyt a čas vycházek,abych pacienta mohl ,,minutu,, po desáté škrábnout o peníze.

id
Ach vy chytrolíni, jděte se vycpat s lékařským tajemstvím. Nelžu, jen sem netušila, že pro vás musím rozlišovat počáteční a konečnou diagnózu. Diagnózu před zaměstnavatelem nelze utajit. Jaký má smysl zavolat, že máte průjem a za týden přistane zaměstnavateli diagnóza na záda?
Já se nahlásit nemohu, udělejte to za mě, mé body si rozdělte mezi sebe, když máte pravdu vy. Dík.
re4zon
Muzete prestat byt arogantni a ublizena a upresnit, jak se to zamestnavatel dozvi? Na nicem, co prijde zamestnavateli do ruky, by nemelo byt nic o zdravotnim stavu zamestnance, ani kod diagnozy. Pokud to tak je, je to spatne.
id
Do RUKY mu fakt nic nepřijde, ale do datovky ano. Vysvětlila vám to rádkyně @di. Nemusím to snad opakovat.
di

id: Ani v té datovce není počáteční diagnoza ( ani na papírové ).JENOM KONEČNÁ a to z důvodu kdyby si chtěl pacient zažádat o inv.důchod a měl na něj nárok.Tu délku marodění si zjistí komise dle výpisu ze zdr.karty a od ostatních dalších institucí - nemusím je snad vypisovat všechny.

.Proč jste 17.09.23 v 10.37 napsala cituji: To víte že vidí.? když počáteční nevidí?

A z mé odpovědi snad poznáte,že jsem kluk se šulínkem a ne ženská s vagínou *smich*

Někdy radíte dobře a někdy fakt blbě.Stane se.

Na ,,kartě života,, se taky můžu podívat co a za kolik a kdy zaplatila zdravotní pojišťovna za měsíce/roky co jsem u doktorky nebyl.

id
Nikde jsem nepsala, že zaměstnavatel vidí POČÁTÉČNÍ diagnozu, nepodsouvejte mi, co jsem nenapsala. Kdo chce ten rozumí.

...JENOM KONEČNÁ a to z důvodu...

Takže zaměstnavatel pak uvidí diagnózu, přesněji její číslo dle číselníku?

Žádnou diagnózu zaměstnavatel nevidí, žádná mu nepřijde. Ani na začátku, ani na konci.

Diagnozu vidí jen sociálka. Zaměstnavatel ne. Zaměstnavatel ale vidí, jaké zdravotnické zařízení vydalo to rozhodnutí o neschopnosti.

re4zon
Konecne vysvetlujici odpoved. Tim se vysvetluje i to, proc od znamych slycham, ze neschopenky jim gynekologie nechava vystavovat pres spratelenou kliniku. Zenske nechteji, aby zamestnavatel videl, kde byly a nesnazil se je vystipat pred tehotenstvim.

hodnocení

3x
Ne, zaměstnavatel nemá právo znát vaši diagnózu, se kterou jste na neschopence. Ale myslím, že první týden nedostanete ani vycházky.

re4zon
hodnocení

2x
Na zamestnavatele, ktery "nebere zada" bych nebral jakykoliv ohled. Pro nej existuji jen stavy schopny prace-neschopny prace, do cehokoliv jineho mu je pendrek.

jaj*
hodnocení

0x
Tak to vidí nebo ne? Kdysi jakási ženská měla problém z toho, že byla na neschopence s migrénou nebo čím ale byla furt online na Facebooku. Ale zase by se mi nelíbilo kdyby někdo jiný věděl že mám problém se sra*kou.

fram
hodnocení

0x

Na neschopence je diagnóza udaná číslem. Vis např.: vitalsoft.cz/...

ZAměstnavatel by musel být v tomto ohledu mírně zdravotně vzdělaný.

Není. Píšete nesmysly.

@fram, viděl/a jste někdy neschopenku? Ten odkaz je bůhvíco, ale neschopenka vypadá úplně jinak.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]