Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na oslabený kotník

Od: zuzaa odpovědí: 5 změna:
Ahoj, jak na oslabený kotník? Při chůzi ho docela cítím, jako kdyby nebyl prokřupnutý a je takový slabý. Nějaké vitamíny, kolagen? Je mi 24. Díky
doplněno 15.09.23 16:52: Ještě chci dodat, že jsem měla minulý rok úraz nad kotníkem a od té doby je noha celkově slabší. Navíc jsem se poslední dobou moc nehýbala, tak je možné, že noha i trochu zakrněla, když chci ale zase více chodit nebo cvičit, kotník mě moc nepustí

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, chtělo by to zatnout zuby a rehabilitovat - cvičit a posilovat. Nepustí znamená bolest nebo ztuhlost? Zdravím!

doplněno 15.09.23 17:09:

Rozumím. Doma s tím sama nic moc neuděláte. Chtělo by to docházet na profesionální rehabilitace, kde budou postupně šlachu natahovat a s kotníkem hýbat. Není to moc bolestivé, spíše nepříjemné. Řešte to, než kotník zcela ztvrdne.

zuzaa
hodnocení

Bolest ne. Spíše pocit, jako kdyby byla šlacha "zaseklá " a bojím se, že když budu dělat například dřepy, že si kotník mohu nějak zranit

liska5
hodnocení

2x

Dřepy zrovna nejsou ideální. Procvičovat nejdřív kotníky vleže, plavání, kolo, rotoped, kde nenesete plnou váhu těla. A nějaká mazání typu Voltaren, kostivalové a tím masírovat. Možná bude nejlepší objednat se na rehabilitaci, ideálně k podologovi. Ten se specializuje právě na " tlapky". A určitě nějakou pevnou obuv s měkkou výstelkou. Boty dělají hodně. Babské rady, jako byste měla ostruhu.Na noc balit do zelných listů. Rozklepat to žebro, aby byl list poddajnější. A mezi jídly pít vodu se lžicí jablečného octa.

ben®

liska5 - už zase 2x.

liska5

Omlouvám se. To je pomalým počítačem, když něco rychle opravím. Za pár týdnů budu mít nový. Naštěstí pro ostatní rádce, že hodnocení nesbírám.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]