Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Naletěl jsem při nákupu

Od: ludekbystricky odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

chci se prosím zeptat,poslal jsem peníze s příslibem zaslání zboží,ke kterému bohužel nedošlo.

Jediné co mám je číslo účtu a komunikaci na fc.Je nějaká šance se přes číslo účtu dostat k majiteli?

Děkuji všem.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

9x

Pokud šlo o nějakou významnější částku tak doporučuji zajít na PČR a podat TO. Hospodářská kriminálka má přece jen jiné možnosti, než Vy, protože Vy nemáte šanci kvůli bankovnímu tajemství zjistit údaje o majiteli onoho účtu

liska5
hodnocení

5x

Já bych to nahlásila policii. Je pravděpodobné, že takhle podvedených bude víc a už toho lumpa hledají. Jak dlouho na zboží čekáte?

fermi
hodnocení

3x
Je možnost oslovit tvou banku, že jsi poslal omylem na ten účet peníze. Banka provede výzvu do banky příjemce aby se ti ozval.
Po uplynutí určité lhůty, když se ti neozve, tyto znovu za urguješ, tak myslím, že banka ti předá údaje toho dotyčného.
Je to sice finta trošku nečistá, nicméně funkční. nicméně počítej s tím, že pro podvody se používají buďto ukradené účty, nebo účty na nějaké lidi úplně mimo, případně na velké podvody se používají účty založené na falešné doklady a peníze se z nich ihned vyvedou / vyberou…
Tip: Můžeš zkusit to číslo účtu zadat do bankovního systému air bank, pokud někdy z toho účtu šli peníze do air bank, tak by ti mohlo vypadnout jméno účtu rovnou.

alice*
hodnocení

3x
Zdravím.
Zkuste se podívat na www.podvodnabazaru.cz
třeba tam najdete více podvedených.
Pokud ne, tak to tam zaregistrujte, třeba se k Vám někdo připojí.
Určitě nahlásit na banku i PČR - lze i on-line skrze podatelnu. PČR si spojí skrze ten účet všechna oznámení. Potvrzení o oznámení dejte na banku, pak banka poskytne součinnost PČR.
Dejte varující příspěvek na sociálních sítích.
Také jsem naletěla, takže předávám čerstvé info, tak jak mi bylo doporučeno.
S přáním všeho dobrého Alice

hodnocení

2x

Běžte určitě na policii, může toho mít na hrbu víc..Dejte varování i sem podvodnabazaru.cz/... zadejte tam to číslo účtu do vyhledávače, třeba něco vyleze.

Je dobré si dopředu profil včetně účtu v Googlu i na Fb prolustrovat, zkusit v komunikaci osobní předání, i když jste třeba z druhého konce republiky, vymyslet si někoho fiktivního, kdo to může vyzvednout, vyžádat si další detailní fotky, zda to nejsou pouze fotky stažené z netu a předmět prodejce opravdu vlastní, případně dát bacha, pokud se prodejce domáhá okamžité platby a uhání Vás, to jsou takové varovné signály, kdy je potřeba zpozornět a s takovými neobchodovat.

hodnocení

1x
Na fcb je jeden podvod za druhým.

Teda stire... ty jsi hlava

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]