Nejste přihlášen/a.
Zdravím rádci,
pracuji v IT distribuční firmě, kde mám za úkol zadávat produkty do systému a potřeboval bych poradit, nebo vysvětlit, jak funguje systém recyklačních poplatků u elektro zboží.
Kdo například určuje jejich výši? Výrobce, resp. kolektivní správce u kterého je registrován? Proč je tam registrován?
Kdo všechno platí tento poplatek? Pouze koncový zákazník, nebo odvádí nějaké poplatky postupně každý obchodník, přes kterého zboží jde?
Četl jsem 542/2020 Sb., prošel web několika těchto kolektivních správců ale prostě mi to nedává smysl.
Pomůže mi i jakýkoliv zdroj, právnická hantýrka mi není cizí.
Popřípadě ocením i jakékoliv info o autorských odměnách
Díky předem za pomoc! David
Jak velkou částku ocenění jste ochoten zaplatit na autorských odměnách? Pod 1000 Kč/min neberu.
Jasně.Děláte v IT fiirmě a neumíte si zjistit informace.Píp.Konec spojení.Nemám kredit.
Zdarma - recyklační poplatek platí všichni daňov poplatníci a důchodcům se zmenšuje důchod.
tady není placená poradna.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.