Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Snížení úroků vlivem ukončení úročení minimálních rezerv

Od: jarin® odpovědí: 3 změna:

Zdravím,

jak se ČNB rozhodla přesta úročit bankám povinné minimální rezervy, myslíte, že to bude mít dopad na úrokové sazby u spořících účtu a terminovaných vkladů, nebo tam rozhoduje hlavně Repo sazba?

Chci si založit TV ale pořád vyčkávám, protože na spořícím účtu jsou dobré sazby.

Díky!

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

petrm
hodnocení

0x

Mě Moneta minulý týden poslala email, že úročení spořícího účtu zůstává beze změn do 31.12.2023. Předtím někdy v srpnu mi RFBanka napsala, že na spořícím účtu se mění podmínky od 1.10. z 5.3% na 5%.

racio
hodnocení

0x

Mám obavu, že se to úroků z depozit přece jenom dotkne. Někde v médiích jsem zaslechl, že díky vámi uvedené změně např. Komerční bance "ubude" měsíčně 100 mio Kč. Za rok to máte 1,2 mld. Pochybuji, že by si banky nechaly takto zkrátit výnosy a nekompenzovaly to někde jinde. Všimnul jsem si, že např. u MONETY roční termínovaný vklad již klesnul z 5,7% na 5,0% p.a.

hodnocení

0x
Vyhlášený úrok se odvíjí od repo sazby. Jinak nechápu proč termíňák, tam budou peníze mrtvé. Co takhle zahedgovat do eura či dolaru, u nás je inflace stále hodně vysoká.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]