Nejste přihlášen/a.
Pro lidské trávení výhodné potvůrky se v uzavřeném kvalitním kefíru či jogurtu nadále množí, datum spotřeby je příliš nezajímá
Pod čarou________________________________________________________________________________________________
Kefír je nápoj vyrobený kvašením pomocí kefírové kultury. Existují dva druhy. Jeden se živí laktózou (tibetská houba), tedy mléčným cukrem a ten druhý (tibetské krystaly) cukrem, ovocem. Jedná se o společenství (kolonie) různých druhů kvasinek a bakterií velmi prospěšných pro naše zažívání a imunitu.
Neexistuje "mrtvý" jogurt. Každý jogurt obsahuje živé kultury. Jedná se nejčastěji o jogurtovou kulturu Streptococcus termophillus a Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgarius.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.