Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to troll

Od: hand odpovědí: 17 změna:

Furt tu vidím skoro v každém tématu že někdo je troll, tak co to vlastně je?

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

Ve slangu z prostředí počítačů a internetu je troll otravný účastník internetových diskusí, který záměrně posílá do diskuse k různým citlivým tématům (např. tématům týkajících se rasismu) takové příspěvky, které mají za úkol vyprovokovat ostatní účastníky diskuse k emotivní reakci. Stejně tak může troll posílat příspěvky mimo téma (off-topic), hanlivé, urážlivé a tím narušovat věcnou diskusi. Nejlepší je trolly ignorovat. Bez odezvy nebudou mít důvod ve své činnosti pokračovat.

kdojeto.superia.cz/...

Jenže trollové umí číst mezi řádky.

ben®
hodnocení

7x
Dobrý den, může to být i osoba na internetu, která záměrně zatěžuje nějaký web svým jednoduchým dotazem s požadavkem na odpovědi, ačkoliv by stačilo zadat hledaný pojem/slovo do vyhledávače typu Google a dočkat se okamžitě výsledku. Zdravím!

bene přesně *palec*. Přesně toto mě u hodně dotazů také napadá. Buď tazatelé netuší, co je google nebo je to prostě troll a baví se pak tím, co tu pak rozpoutá :)

hand
hodnocení

Zdroj? Vy si vymýšlíte. Ale počkejte zeptám se OpenAI, jestli je to pravda nebo mi kecáte!

hand
hodnocení

Máte nějakou vlastní definici, která odpovídám vaším představám o světu.

ben®
hand - tak nějak z dálky to vypadá, že jste si můj příspěvek vzal hodně osobně a jste z toho celý nesvůj až zmatený .
hand

Tak jste se bene vybarvil jako největší troll. A můžete to klidně smazat, nic na tom nezměníte. Prostě jste jen troll.

hande, Vy ještě nevíte, kdo je troll?

ben®
hand - já tady nic mazat nemohu, nemám tu moc. A troll jsem zde již 3900 dnů, tak když jsem zde začal trollit, tak to jste asi ještě "tahal kačera" . Jinak dík, že jste si v tomto vlákně vybral/oblíbil zrovna mě.

hodnocení

5x

Tradiční severský skřítek. Je jich tu jak nadráno.

hodnocení

5x
Já bych ještě dodal, že je troll a "troll". Jsou trollové, kteří se chovají zjevně zlomyslně. Prostě jen tak tu položí nesmyslnou otázku, napadají ostatní, provokují a podobně, protože je těší vyvolávat zmatek a chaos. Pak jsou ale za trolly někdy označováni nějakou názorovou skupinou i lidé, kteří například pokládají otázky, které té názorové skupině nejsou příjemné. Pak často, než obhajovat svůj názor argumenty, je snažší označit oponenta za trolla, čímž je dotyčný deklasován a "diskuze" "
ukončena "vítězstvím". ;)
hand
hodnocení

Ano to chápu. To dává smysl. Protože správci jsou lidé a na serverech jako je tento ... kdo může trávit více než dvě hodiny času na jedné siciální síti/diskusíním foru? Normálně duševně zdravý člověk to asi nebude, ti mají jiné aktivity. Mohl by to být placený zaměstnanec... Jsou správci placení?

Já jsem si všiml na jednom portálu/serveru, který se věnuje astrologii a astologické diskusi, že jeden člověk je tam psychopat. Vím to, ale neřeknu jak jsem se to dozvěděl. Vím to v podstatě ze soukromé komunikace, ale to že to tady říkám není porušení zákona, když neříkám o koho jde, ne? A ten člověk se pak časem dostal do vedení nebo správy a začal se mstít. Normálně mě zrušil registraci po letech jenom, aby se pomstil. Přitom jsem už celé léta do fora nepřizpíval, jen jsem občas vedl vzkazy s jednou uživatelkou. Takže on se pomstil tím že mi bezdůvodně zrušil registraci. Tak absurdní. Psychopat.

Jsou správci placení?***Nikoliv, nejsou placeni.

hodnocení

3x

Troll (či trol) je v internetovém slangu účastník online diskusních fór, chatů či blogů, který začíná hádky, provokuje čtenáře na internetu a rozsévá neshody tím, že zveřejňuje záměrně provokativní, urážlivé nebo irelevantní (off-topic) příspěvky k citlivým tématům.

Co je to troll

fram
hodnocení

0x

Staroseverské podstatné jméno troll či tröll (znamenající "zlý duch"), staroněm. trolle ("zlý duch"), vychází z pragermánského podstatného jména rodu středního *trullan. Původ tohoto slova je neznámý. Kromě toho staroseverská slovesa trylla "očarovat, proměnit v trolla"a ze střední horní němčiny trüllen "třepotat, mávat"mají základ v pragermánském slovese *trulljanan a jeho odvozené formy *trullan.

commons.wikimedia.org/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]