Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Za jak dlouho se po...?

Od: pandulak odpovědí: 23 změna:
Za jak dlouho po požití jídla dojde k "vyprázdnění"? Zajímá mě nejkratší interval, pokud je něco třeba zkažené, nebo při intoleranci. Jak rychle to může projít celým systémem :D

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Vybublat se stihneš i do jednotek minut. To ale neznamená, že to prošlo skrz...
pandulak
hodnocení

Jakoze to problemove jido mam porad v zaludku a vylucuju to predesle?

Jo přesně tak. Od žaludku totiž nevede nějaká zkratka.

pandulak
hodnocení

Diky. Asi mate pravdu, ze vyjde vlastne uz stravene jidlo. Ale jaky to ma smysl, kdyz to problemove jidlo zustane v tele. O to by telu prece melo jit, dostat ho ven a ne to predchozi...

Tělo se brání a pak špatné jídlo nebo to co nesdne se vyzvrací -nestrávené max natrávené. A pokud projde spodem pak minimum je cca 10hodin? tipuji

hodnocení

3x

To bude asi hodně individuální. Já pokud sním něco nevhodného, tak to pocítím přibližně hodinu po tom jídle.

hodnocení

1x

1-2 dny

Minuty určitě ne. Jedna strava postrkuje předešlou.

doplněno 12.09.23 15:54:

Celková doba trávení a průchodu potravy trávicím traktem je proměnlivá a závisí na řadě okolností. Celý žaludeční obsah je vyprázdněn zhruba za 4 až 5 hodin a tenkým střevem prochází 7 až 9 hodin. Průchod tlustým střevem pak trvá cca 30 až 40 hodin.

pandulak
hodnocení

To je mi jasny, ale ja se ptam na zrychlej prubeh.
Tak si vezmu 4+7+30 a máš to nejrychlejší.
Větší rychlost je vyzvracení se a to muže být v jednotkách minut.

Nech si předepsat Fortrans a po 5 hodinách vyteče vše komplet :)

@gumidek Projímadlo není potřeba, stačí si zapnout večer zprávy v televizi. Je to jen za koncesionářský poplatek. Pude to horem i spodem.

12.09.23 22:50

*smich*

Právě sem musel očistit monitor *smich2**palec2*

hodnocení

1x

Dobu, kdy strava projde celým systémem, můžete poměrně lehce sledovat. Zapamatujte si, kdy sníte větší množství melounu nebo hroznového vína i s nerozkousanými peckami. A pak v míse WC uvidíte. Nebo zkuste červenou řepu. Nechcete-li to sledovat očima, snězte hodně pálivé papričky. Musí vám u toho pusa hořet. Po čase se to připomene dost podobným pálením v konečníku.

pandulak
hodnocení

Jenze to zmerim jak rychle travim za standartnich podminek. Me jde o situace typu: ta omacka byla nejaka divna, hned jsem se z ni posr..
jp

...že by pan pandulák chtěl něco pašovat...?

hodnocení

0x
gastrokolický reflex vesmir.cz/...
doplněno 12.09.23 21:49:

stefajir.cz/...

hodnocení

0x

Svého času si oba mojí synové v dětství spolkli korunu (nezávisle). Než vyšla, trvalo to přes dva dny. Když si dám k obědu červenou řepu v tom dobrém kyselém nálevu, mám červenou stolici už za dvě tři hodiny. Tedy je rozdíl, když něco tuhého projde střevy "poctivě" vlivem peristaltických pohybů (to jsou ty dlouhé časy udávané v literatuře) a když se jedná o řídkou tekutinu. Prostě to špatné, které vyvolá řídký průjem a tělo se toho chce zbavit rychle, podle mě dokáže vytéct třeba už za hodinu až dvě.

pandulak
hodnocení

No konecne neco s cim se da souhlasit. Diky

Ta koruna prošla nejprve jedním a pak tím druhým? :-D

Já měl kuličku v uchu. Vyšla až na chirurgii :) Tehdy to šlo omrknout snad komplet oddělení i s vrátným a uklizečkou pomalu :-D

Nene, ten starší ji cca v 5 letech spolkl v Javořických jeskyních, když průvodce říkal, že jezírko sleduje kamera, jestli tam někdo něco nehází. No a protože měl nachystanou korunu, že ji tam hodí, tak ho nenapadlo nic chytřejšího, než ji před kamerou schovat do pusy. A pak ji nechtě spolkl. Zrovna jsme byli ubytovaní v kempu, tak jsme koupili nočník a s napětím vždy čekali kdy už konečně vyjde. (Působí to tak uhozeně, že bych tomu ani nevěřil).
No a ten mladší spolkl o pár let později korunu jen tak. Ale ten byl úplně trhlej, jako malej okousával a někdy i snědl pneumatiky u všech autíček, takže tam už nás nějaká spolknutá mince nevzrušila. :-D
Máme je dodnes schované. Vyšly úplně černé, nikl poleptaly žaludeční šťávy.
14.09.23 01:33

:-D;)

zam

K původní otázce bych dodal že když tlusté střevo zjistí něco špatného,že to bez milosti pošle ven.Viz nedávná příhoda v letadle.Většinou ale upozorní.Pak záleží na rychlosti,jak to stihnem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]