Nejste přihlášen/a.
1x
1-2 dny
Minuty určitě ne. Jedna strava postrkuje předešlou.
doplněno 12.09.23 15:54:
Celková doba trávení a průchodu potravy trávicím traktem je proměnlivá a závisí na řadě okolností. Celý žaludeční obsah je vyprázdněn zhruba za 4 až 5 hodin a tenkým střevem prochází 7 až 9 hodin. Průchod tlustým střevem pak trvá cca 30 až 40 hodin.
Větší rychlost je vyzvracení se a to muže být v jednotkách minut.
@gumidek Projímadlo není potřeba, stačí si zapnout večer zprávy v televizi. Je to jen za koncesionářský poplatek. Pude to horem i spodem.
1x
Dobu, kdy strava projde celým systémem, můžete poměrně lehce sledovat. Zapamatujte si, kdy sníte větší množství melounu nebo hroznového vína i s nerozkousanými peckami. A pak v míse WC uvidíte. Nebo zkuste červenou řepu. Nechcete-li to sledovat očima, snězte hodně pálivé papričky. Musí vám u toho pusa hořet. Po čase se to připomene dost podobným pálením v konečníku.
0x
Svého času si oba mojí synové v dětství spolkli korunu (nezávisle). Než vyšla, trvalo to přes dva dny. Když si dám k obědu červenou řepu v tom dobrém kyselém nálevu, mám červenou stolici už za dvě tři hodiny. Tedy je rozdíl, když něco tuhého projde střevy "poctivě" vlivem peristaltických pohybů (to jsou ty dlouhé časy udávané v literatuře) a když se jedná o řídkou tekutinu. Prostě to špatné, které vyvolá řídký průjem a tělo se toho chce zbavit rychle, podle mě dokáže vytéct třeba už za hodinu až dvě.
Ta koruna prošla nejprve jedním a pak tím druhým? ![]()
Já měl kuličku v uchu. Vyšla až na chirurgii
Tehdy to šlo omrknout snad komplet oddělení i s vrátným a uklizečkou pomalu ![]()
No a ten mladší spolkl o pár let později korunu jen tak. Ale ten byl úplně trhlej, jako malej okousával a někdy i snědl pneumatiky u všech autíček, takže tam už nás nějaká spolknutá mince nevzrušila.
Máme je dodnes schované. Vyšly úplně černé, nikl poleptaly žaludeční šťávy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.