Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdo plati sluzbu v zasilkovne?

Od: matyas odpovědí: 9 změna:
Ahoj, chtel bych se zeptat. Zitra budu posilat balik pres zasilkovnu ale pry mam platit celkove 162kc za zasilkovnu a muj balik jelikoz ho prodavam tak stoji 300 ale nevim jestli prijemce bude taky platit fopravu cili 162kc a pokud ne tak bych v tom pripade mel zvysit balik na 462 ze?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Teď zrovna kupuju Arduino za 366 Kč a dostal jsem takovéhle shrnutí objednávky

Datum: 10.9.2023 14:49

Obsah objednávky

Kód ...Položka ...Mn. ...Cena za kus ...Cena
AD834... Arduino Nano Every... 1... 366 Kč... 366 Kč
Zásilkovna (balíčky do 5 kg)adresa ... 1... 75 Kč ... 75 Kč
Dobírka ...1... 30 Kč... 30 Kč

CENA CELKEM: 471 Kč
Zaokrouhlení: 0 Kč
Cena bez DPH: 389,25 Kč
DPH: 81,75 Kč

Takže až to dorazí, tak dojdu na zásilkovnu, zaplatím jim 471 kč a oni mi vydají můj balíček, kde bude Arduino za 366 Kč.

Taky jsem to mohl poslat předem z účtu a ušetřit 30 Kč za dobírku, to bych jim poslal předem 441 kč a v zásilkovně by mi vydali ten balíček s Arduinem za 366 Kč zdarma.

Takže ve tvém případě bych to viděl tak, že ti příjemce zaplatí 462, ty zaplatíš za dopravu 162 a za balík budeš mít 300 Kč.

(Teda je to na vás dvou, jak se dohodnete, ale běčně je zvykem, že zákazník zaplatí za zboží i za dopravu.)

hodnocení

2x

Příjemce neplatí nic. Teda kromě případné dobírky.

matyas
hodnocení

dobře dekuju

Cena za dopravu je zahrnuta v celkové ceně, tedy i v dobírce.

hodnocení

1x
Službu platí ten, kdo ji objedná. Takže chceš peníze předem za zboží včetně pošty nebo zadáš dobírku na patřičnou částku, službu zaplatíš a peníze ti pak pošle zásilkovna po vybrání dobírečného. Dobírka je vždy za příplatek k poštovnému.

Já když chci si objednat zboží, tak ho můžu mít za tři různé ceny.

např. osobní odběr 300 Kč - někdy to ale není možné ( prodejce na druhém konci republiky a nebo prodejce nemá osobní odběr ).

nebo na dobírku a to jsou dvě ceny např.340 a 360 - 340 je platba a předem a vyzvednutí v zásilkovně a 360 je na dobírku.

Těch 40 koun je poštovné a to získá dopravce

Ale těch 20 kč když to nezaplatím dopředu jde asi prodejci, ale nevím přesně proč.

pokud je to důvěryhodný prodejce, tak mu to zaplatím dopředu, ale jinak ne.

petrm

Těch 20 Kč za dobírku je platba přepravci za to, že musí manipulovat s penězi (vybrat od odběratele a poslat dodavateli). Pokud zaplatíte dopředu, tak přepravce nemá žádné náklady na výběr a přeposílání peněz.

matyas
hodnocení

dobře dekuju.

A když v zásilkovně zaplatím kartou kdo manipuluje s penězi?

Na dobírku je to vždy dražší bez ohledu jak platím jestli hotově a nebo kartou.

A pokud to vybírám z boxu, tam ani platit hotově nelze, tak jaké manipulace s penězi?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]