Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stěhování se v 18

Od: kamionak odpovědí: 24 změna:
Dobrý večer, jak je to se stěhováním v 18? Mohu se odstěhovat i bez souhlasu rodičů? Mí rodiče jsou totiž proti tomu, nechtějí abych se odstěhoval, přitom se zvládám uživit, ale zakazují mi to, nevím jak to mám vysvětlit, ale snad mně všichni chápou. Děkuju, ahoj :)

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ka
11.09.23 22:01
hodnocení

8x

Ano

hodnocení

6x

si plnoletý je to jen na tobě zda zustaneš nebo se odstěhuješ už ti do toho nikdo mluvit nemůže

ltz
hodnocení

6x
Rodiče vědí, že je vám 18 a že už můžete vyletět z hnízda. Jestli ale ten zákaz nemysli spíše jako prozatím dobrou radu.

hodnocení

3x

V podstatě jsem vypadl z baráku v 15 (PV) do učení, byl jsem na intru,konec druháku, už jsme dělalí "ve světě" (Zbraslav) , pak ještě další dva roky škola (MT-pro dnešní neznalé dřívějšího značení okresů Martin) opět mimo a pak mne povolání poslalo do jižních čech (JH) kde jsem už přes 41 let.

Ale dnes je jiná doby, pokud by to šlo, tak bych se dle možností snažil žít co nejdéle u rodičů a peníze které bych musel strkat do svého bydlení raději nějak spořil= něco jako kapesné, něco rodičům za stravu a další služby a zbytek spořit. ale je to věc jen a pouze Tvoje jak se rozhodneš, dle Tvých podmínek a možností, Ale jinak pokud jsi plnoletý =je Ti víc jak 18 roků, pak pokud se rozhodneš vyletět z rodného hnízda, Tě rodiče nemůžu nijak držet !

lol
hodnocení

0x
Kamionak v 18, to pobavilo :)
Pokud te rodice nezivi, muzes si mi o jejich majetek/barak delat co chces. Kdyby ti bylo 18, tak bys to vedel
liska5
11.09.23 22:34

?*zmateny*

kamionak
hodnocení

18 mi je prosím pěkně:D a mám rád nákladní auta :), ptám se proto že rodiče mi to zakazují se slovy, že si ještě nemůžu dělat co chci
liska5

Reagovala jsem na Lol. Nerozumím té jeho odpovědi.

Jinak rodiče chápu. Znají Tě. Možná máš čerstvý ŘP B a máš kde bydlet, ale to nestačí! S kamionem můžeš jezdit až od 21 nejdřív a to na něj musíš mít zkoušky, něco najeto. Profesní průkaz. To není sranda zodpovídat za drahý náklad, stihnout ho přepravit kolikrát v šibeničním termínu, nocovat na cestách...

lol
On se tedy jiste nezivi kamionem.
liska5

Je to asi jeho sen. Jenže to není romantika.

Proc to neni romantika? Dyť v americkych filmech to vypada hustě...
kenny*

kamionak je jen nick tady.Stejně jako lol - panenka se specifickým vzhledem s velkýma očima.

Jestli na to máš,tak se odstěhuj.Jsem se stěhoval až ve dvaceti a to bylo pozdě.

lmgify

@lol & @liska5 : Kamion lze legálně řídit už od 18 let ( zákon).

Na Youtube byli před Covidem minimálně 2 kluci, kteří natáčeli videa z cest po Evropě. Od té doby jsem to nesledoval.

tim
Nevím jak s návěsem, no D je myslim od 21, každopádně ale v 18 letech těžko někdo mu svěří kamion za X mega.
Odpověď na otázku je ovšem jasná, po dovršení 18 let jsi správně může dělat co chce, pokud od rodičů nic nepotřebuje, ani po nich dědit, tak je už nemusí ani poslouchat. Jen v případě, že by byly nesamostatní, tak by mohla nastat vyživovací povinnost.
Každopádně, kdo je v 18 samostatný, finančně nezávislý tak, že ti rodiče nepotřebuje, tak dle mého názoru neklade otázky podobného typu A ani není jeho snem být kamioňák :) většina z nich má cukrovku, obezitu, po čtyřicítce spoustu zdravotních problémů, a od počátku jednou nohou v kriminále. To není práce snů.
lmgify

> v 18 letech těžko někdo mu svěří kamion za X mega

Vidíš, a přesně tohle se stalo. ;) V ČR je pár firem známých tím, že dají šanci i novým (a v tomto případě i mladým) řidičům. Pár měsíců jezdil okolo komína, kde potvrdil spolehlivost, pak pár cest hned za hranice a pak už jezdil i Španělsko.

hodnocení

0x
Kamionaku,vykasli se na stehovani,stejne tu dlouho nebudes...
liska5

To jsou odpovědi!?! *alene*.

nov

Mám pocit, že v poslední době se zde neposkytují rady, ale spíš se do tazatelů někteří navážejí, sakra proč to děláte? Máte mindráky, nebo co? *ee*

kenny*

To dělá pití burčáku na sluníčku *slunce* .

@nov
Spis tu roste pocet tech,co si delaj prdel a zadavaj takovy otazky,jako tady 18ti lety kamionak
liska5

Jsem tu přes osm let a taky mám pocit jistého úpadku poradny. Jaksi ubylo těch kultivovaných příspěvků a přibylo hulvátských reakcí.

jap®
hodnocení

0x
Jasně že můžeš, taky jsem to měl v plánu už v 18 ale jaksi jsem zaspal a plánuji to teď v 21. Zvaž zda na všechno máš, případně ještě přišetři a ono to půjde ;)

ml1
hodnocení

0x

A v čem je problém? Prostě se sbalte a jděte. Pod zámkem vás snad nedrží.

A nebo ne, nebo je poslechněte a počkejte si, jak se budou divit, až jim budete viset na krku i v pětatřiceti jak je v dnešní době běžné.

asd1

On se ptá jestli může, jestli sis nevšiml..

Ano, 18 let = jsi dospělý a můžeš si dělat co chceš ty, klidně se hned teď sebrat a odstěhovat se. Je dobrý rozumně jim to vysvětlit, jakože jsi vyrostl, chceš žít svůj samostatný život a tak holt vylétáš z hnízda.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]