Dobrý den pokud budu pracovat na úvazek hop na 10 týdnů za CELÝ měsíc za 104 kč hrubou mzdu a pobírám invalidní důchod musí mi zaměstnavatel doplácet 100% (renta po úraze)? Jde mi o to jestli se má mzda papírově " dorovná" na minimální mzdu nebo když si vydělám za celý měsíc 5 000kč tak to tak zůstane? Jde o to že déle nezvládnu pracovat. Jak by to bylo kdybych " podnikal " nevykazoval zisk ale platil si minimální odvody? Odečítala by se mi minimální mzda jako výdělek nebo ne? Chci nepracovat a mít 100% mzdy (renty) sníženou o invalidní důchod.
Od renty se odečítá duchod a min mzda. Pokud něco zbyde, pracovat se nevyplatí, protože se odečte i to.
josevh
@stir pracovat bez smlouvy, více peněz nepodporovaní zlodějů a korupce v ČR ve vládě místní pěti demolice. To bude asi nejlepší vydělám si o dost více než renta a budu mít druhý plat zdarma.
kenny*
Ano,zloděj bude pracovat bez smlovy a okrádat jiné zloděje a i ty co musí odvádět daně.Fakt jsi
Tím rentu platí pojišťovna z pojistné události, to není žádné okrádání. Co si pomůže, když půjde pracovat? Bude mít stejně nebo i méně, jen bude muset pracovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.