Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co čekat na alergologii – roztoči, potravinová alergie

Od: bvsd odpovědí: 8 změna:

Byla jsem objednaná na alergologii, protože jsem měla dva "incidenty". Jednou mi pravděpodobně otekl obličej (hodně moc oči) po tom, co jsem použila nový krém a také jsem v časově krátké době od toho jedla nějakou asijskou kuchyni, krevety. Po druhé (po roce) jsem měla úplně po celém těle kopřivku, které následovala po snězení většího množství různých alergenů, znovu i těch krevet nebo rybí omáčky.

Na alergologii jsem se při úvodním setkání dozvěděla, že pravděpodobně stejně na nic nepřijdou. Jediné co, tak mi vzali krev. Po skoro měsíci, když byly výsledky, mi bylo řečeno, že jsem alergická dost na roztoče a tak na polo řečeno, jestli by nestálo za to užívat antihistaminika každý den. Následovala otázka, zda mám ucpaný nos, rýmu atd., což já vůbec nemám, ale prý ať to pozoruju. Na krevety alergická prý zase nejsem, ale jíst je nemám.

Nevím. Asi jsem přece doufala v to, že mi řeknou více. To krevní vyšetření mi nebylo ani vůbec vysvětleno a nevím, jestli ještě nejsou jiné možnosti vyšetření, aby se lépe stanovilo, co mi je. V tohoto konkrétního lékaře moc důvěru necítím.

Nemáte někdo nějakou poznámku k tomu?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Změňte alergologa. U tohoto vám vlastně nic neřekli.

hodnocení

3x

"Nemáte někdo nějakou poznámku k tomu?"

Mám. Změňte alergologa. Na co jste alergická je možné zjistit téměř přesně.

Nejsem odborník, jen trpím alergií na "smíšené travní pyly" a na alergologii mi téměř dokázali zjistit, konkrétně které trávě se mám vyhnout. A nezdá se mi, že by alergie na potraviny souvisela s alergií na roztoče (ale třeba se mýlím).

pb®
Roztoč i korýš je členovec, takže kdo má alergii na roztoče, může mít alergii i na korýše. A také na cvrčky, moučné červy a vůbec hmyz, který do nás chce EU nacpat
jenik

Myslím, že tazatelka by měla jest místní potraviny, ne asijské dovyco, protože na místní potraviny jsme geneticky stavění. Taky nemůžete Asiaty přesvědčit, aby snídali mléko s musli, protože nejsou na laktózu stavění apod.

jenik - "...tazatelka by měla jest místní potraviny,... ...protože na místní potraviny jsme geneticky stavění".

Jenže to je houby platné. Vaše informace nejsou ničím podložené. Přítelkyně (několik generací zpět Češi) je alergická na všechny ořechy, nejvíc na české lískové (rostou mi na chatě u Berouna) a vlašské. A to tak silně, že jí hrozí při pozření třeba jen kousku lískáče ohrožení života. Naopak asijské potvory konzumuje bez problémů.

A moje česká vnoučata jsou alergická na velkou část českých mléčných výrobků.

hajimete
hodnocení

1x

No nic nabodaj vás alergenama aby zjistili na co reagujete.

liska5
hodnocení

1x

Nemá cenu běhat po vyšetřeních. To se mění. I v 70 můžete být najednou na něco alergická. Může to být třeba ta kombinace. Nejdůležitější je, co si vypozorujete, to v jídelníčku vynecháte. Řešení je jíst jen čistou, čerstvou, jednoduchou místní stravu bez nějakých cizokrajných ingrediencí a všelijakých Éček..

hodnocení

0x

já začal po vojně - to jsem měl okolo 20 let-teď mám 67- kýchat jak se říká jak osel /kúň -úplné zachvaty-nemohl jsem pracovat,řídit a pokud mne to chytne na veřejnosti tak máte vidět ty reakce okolí...takže jsem za ty roky vyměnil několik alergologů protože se situace nezlepšila...dokonce jsem i jezdil do jiného kraje za vyhlášeným odborníkem...všechno marný a co já prodělal vyšetření a opakovaných serií injekcí...dokonce jsem byl poslán na úpravu nosní přepážky což jsem taky udělal...všechno marný...teď naposledy jsem 5 let -půl roku před začátkem pylového období ráno na lačno polykal každý den tabletu po které mi bylo často hodně zle...takže u mne celé léčení je hodně špatné ...jedině mi pomůže při tom záchvatu kýchání vzít si tabletku Zodac-do 5-10 minut to přejde a celý den mám klid...každý v životě neseme nějaký kříž...jen tohle druhý něco jiného

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]