Nejste přihlášen/a.
Zdravím.
Tak jsem si vyřídil průkaz na slevu pro seniory na slovenský dráhy.Zkoušel jsem koupit na netu jízdenku z Hodonína do Trenčína.Vyberu možnost věku 62-69,zaškrknu slevu 100% ,stejně po mě systém chce 9,20€.Kde se dá na netu "koupit" jízdenka se 100% slevou?Snad nemusím dojet za hranice,a tam po předložení průkazky dostanu jízdenku.Díky za reakce.
U nás v Česku jezdím s 50% slevou,ale mě zajímá,jestli se ta jízdenka se 100%slevou dá pořídit na netu,že jsem vybral věk 62-69,označil nárok na slevu,a stejně tam byla cena 9,20€.
Omlouvám se,ani jsem si nevzpomněl,že v tom prvním dotazu jsem se ptal na jízdenku z Hodonína,ne z Holíče,jako nyní.
Sypu si popel na hlavu a zálézám do kanálu.Když zadám na netu jízdenku z Holíče do Trenčína,ukáže to cenu 0 €.
Tak nevím, taky mám průkazku na slovenské dráhy, zatím jsem ji nepoužil, ale představuji si to tak, že si zakoupím jízdenku teď nevím, jestli do poslední stanice v ČR, nebo do první stanice SR, tam se mění vlaková četa a průvočí SR mi vystaví bezplatnou jízdenku do cílové stanice.
Tak jsem se vrátil dnes ze Slovenska.Na dveřích do vagonu je varování(ne na všech,jen tam,kde nejezdí průvodčí)"Neriskujte pokutu".Vystoupil jsem v Holíči nad Morovou a tam se jízdenky neprodávají.Jediná možnost je tam si koupit jízdenku SMSkou.Také by šlo s telefonem na netu na str.dopravce.Email s jízdenkou v příloze přijde obratem.
Kupte si jízdenku na hranice (do pohraničního přechodového bodu, to bývá v jízdním řádu napsané, např: Břeclav Gr.) a pak jízdenku od hranic.
Řešil jsem to samé s jízdenkou Praha - Vídeň (Praha - Vídeň je za €14,80, Břeclav - Vídeň je za €7,70). Někteří členové rodiny mají předplaceno na české síti železnic, ale když jsem jejich předplatné tam dal, nabízelo mi to jen plnou pálku podle tarifu (cca €20). Na český úsek nebylo potřeba kupovat nic.
Asi si koupíte českou jízdenku Hodonín - Kúty a slovenskou Kúty - Trenčín, teda pokud se to musí kupovat. Schválně to zkouším a ukazuje mi to €9,74. (Přitom když dám třeba železniční průkazku čd, ukazuje to nulu.)
Vím, že tahle sleva tam je, ale ještě nejsem ve věku, abych musel zjišťovat podrobnosti. Podle toho, co píšou, by to ale mělo fungovat i v e-shopu (viz zssk.sk/... ) :
Seniorov od 62 rokov prepravíme so 100 % zľavou z cestovného, stačí sa zaregistrovať. Registráciou máte založené aj ZSSK ID – aktivujte si ho a začnite využívať jeho benefity.
Cestovný lístok či miestenku jednoducho zakúpite 24/7 v našom e-shope alebo v mobilnej aplikácii IDeme vlakom.
Aj s nárokom na 100 % zľavu z cestovného potrebujete cestovný lístok.
Pre maximálny pôžitok z jazdy, pri dlhších cestách, využite možnosť zakúpenia miestenky.
V prípade, že by ste potrebovali poradiť ohľadom výberu lístka či trasy, využite možnosť zakúpenia lístka cez našu infolinku na tel. č.: 18 188. Radi vám poradíme so všetkým, čo budete potrebovať.
Co zkusit tu infolinku, z čech asi s +421 pokud to nemá jiné číslo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.