Nejste přihlášen/a.
V našem městě chtějí zlikvidovat kyvadlo na náměstí a ptají se čím to mají nahradit. Chci dát následující návrh:
Dát místo kyvadla něco podobného jako mají v Brně na náměstí (nevím jak tomu říkají snad menhír? Akorád by to bylo umělecké vyobrazení lidského ztopořeného penisu. Když by lidé hodili prachy (autorský poplatek) dovnitř, vyjel by jim lístek s povolením na pořízení fotografie. Možná bych to ještě vylepšil, tak že přímo u toho menhíru by bylo povolené udělat fotku (například selfie), ale fotka z povzdálí by byla zpoplatněna například za 20 Kč. Výtěžek by se dal použít například na sociální účely, pro bydlení bezdomovcům, na právníky pro bezdomovce a cokoliv z této oblasti na služby, které si chudý člověk nemůže dovolit a jsou luxusem jen pro bohaté.
Můj dotaz jen směřuje k tomu zda by bylo legální vybírat tyto peníze jako autorský poplatek nebo jak by se to muselo zlegalizovat?
PS: Možná by na tom menhíru mohl být nápis: My muži budem navždy vládnout lidstvu. Tato výsada je naše.
V § 33 odstavci 1 zákona č. 121/2000 sbírky se k užití díla umístěného na veřejném prostranství vyjadřuje zákon docela jasně: "Do práva autorského nezasahuje ten, kdo kresbou, malbou či grafikou, fotografií nebo filmem zaznamená nebo vyjádří dílo, které je umístěno na náměstí, ulici, v parku, na veřejných cestách nebo na jiném veřejném prostranství; autorovo svolení není třeba ani pro rozmnožování, rozšiřování a sdělování veřejnosti díla takto zaznamenaného nebo vyjádřeného."
Poplatek můžete vybrat maximálně dobrovolně
Ještě jsem nikdy nečetl, že by i mozek mohl být ztopořený, až teď o tom čtu. Prozraď mi, prosím, který psychiatr tě tak neúspěšně léčí. Děkuji!
Neprozradím , ale možná si navštivte očního lékaře nebo poradenství pro dyslektiky. Nic o mozku jsem nepsal.
Menhiru netřeba. Já bych věděla, koho tam jako ču... postavit. Máme jednoho takového na obci..I ve vyšších patrech politiky by se našli..
Jo, a akorát se píše nakonci s - t. Jsemť akurátní.
Jenže takoví jsou nepřitažliví. Má myšlenka spočívala v kombinaci atraktivity a získávání peněz pro skvělé účely, pro skupinu lidí, která je v tomto světě póvl a odpad. Tak bych musel přehodnotit návrh, ale nic mě nenapadá. Češi ani my Moraváci nemáme žádnou takovou významnou postavu, která by se angažovala v boji za bezdomovectví a sociální pomoc v této rovině, protože to vyhladili komunisti a nastolili tu ateismus. Takže kořeny, ke kořenům by to chtělo jít, ale nic mě nenapadá, Hus a Komenský se už taky v podstatě prezentují jako ateisté, akorád že se neangažovali v boji za sociální a právní spravedlnost pro bezdomovce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.