Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

K jakému lékaři s angínou?

Od: anonymniclovek odpovědí: 15 změna:
Zdravím!
mám podezření na angínu a proto půjdu v pondělí k lékaři. Nevím ale jestli mám jít k praktickému nebo raději na ORL.
Bohužel je víkend takže v tuto chvíli to stejně musím vydržet. Kam by jste šli vy?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

K praktickému. Nebo na pohotovost. Na anginu jedině pravý penicilin, který není.

iano
Mě před 3 měsíci při angíně dali léky tak velké že jsem je nemohl ani spolknout.
Opravdu hnus co se tu děje s léčivem.
Prý nic jiného není.

Nebyl to Augmentin, nebo Klacid. Kvuli jednomu nezodpovednemu a nekompetentnimu hovadu, ktere nedovede zajistit Penicilin, se spouste lidi vraci angina, znamou pri treti museli hospitalizovat

007cz
Nedostatek penicilínu je celosvětový problém. Které nekompetentní hovado je tím vinno?
liska5

Přesně tak. To je v moci velkých farmaceutických firem. Angině se mnohdy dá předejít životosprávou.

ben®
Tohle by se za vlády pana Babiše nestalo - sice byl covid, ale angínu by nedovolili .
vild

boba: Jak není,co není? Podle Válka je penicilinu dost, musí se hledat, kde ho zrovna mají *haha* To je zas kravina co prohlásil.Tak hledej po celé republice a možná najdeš *smich*

Co je to angína?

safra

Jsem rád, že jsem alergický na penicilin takže max paralen a ten je. Já bych šel buď ke gynekologovi nebo obvoďákovi.

liska5

Diesel, oficiálně to je zánět krčních mandlí. Zda stafylokok nebo streptokok, je už další specifikum. Dá se tělu hodně ulehčit protizánětlivou lehkou stravou s omezením mléka, rafin. cukru, bílé mouky a vynecháním všech průmyslově vyrobených potravin, pak probiotiky a léčit fytoncidy neboli rostlinnými antibiotiky. Sem patří česnek, lichořeřišnice, echinacea, cibule, třezalka teč., řepík, měsíček...a důležité: eliminací stresu. Mám na to Vironal a Drags Imun / dračí krev/.

Loštičko-samozřejmě vím co je angína, ale to byl takový nwn jak to nazvat, páč angínu jsem měl naposledy snad před 55 roky!

liska5

Pro mne je to taky dětská nemoc dávnověku. Na můj chátrající organismus už neútočí*smich*

hodnocení

1x

Pokud vydržíte do pondělí, pak k vašemu praktikovi.

runner2
hodnocení

1x
Pokud je to ojedinělý problém, šel bych k určitě praktikovi. Pokud máš několikrát opakovanou angínu v roce, zašel bych na ORL.

vild
hodnocení

0x

Přes víkend bych šel do postele.Jestli jsi chlap,tak si k tomu vem ňákou babu a trochu se zapotit.No a v pondělí zajděte oba k praktikovi.Acylpyrinem taky nic nezkazíš,ale není to ono ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]