Dobrý den, mám dotaz, může mě můj nepřímý nadřízený vyfotografovat při nepovolené manipulaci? Jde o to, že jsem byl na opravě a nezajistil jsem si hlavní vypínač zámkem před neopravněném zapnutí a zařízení jsem opravoval. Toho si všimla mistrová výroby, vyfotila mě při opravě a fotku odeslala mému nadřízenému, aniž bych o tom věděl. Není toto porušení GDPR? Děkuji
Porušení loto procedury je vážné porušení pracovní bezpečnosti a ty se tu budeš ohánět nějakým gdpr a focení... Můžeš být rád že se ti nic nestalo a teď jenom doufat že tě za to nevyhodí. Takových lidí co si myslí že je loto zbytečný pár znám. 2 jsou mrtvý a 3 mají trvalé zdravotní následky.
Já se ničím neoháním, byl to jen dotaz, nic víc. Jestli ji to udělalo dobře mě fotit, tak budiž, ale já měl pracoviště zajištěné jinak a jinde, takže by se stroj nerozjel ani náhodou.
Ano, to je pravda, to bych nahlásil, ale mě jen zajímalo, jestli mě může fotit nebo ne. Nic z toho nebylo a se svému nadřízenému jsem to vysvětlil, takže v pohodě.
olinl
Fotit tě může jen pro "své potřeby" např. jako důkaz porušení bezp. práce. Bez tvého souhlasu "tě" nesmí nikdo dál "šířit", sdílet, množit videa, hlasové záznamy atp.
Ja jako seřizovač dělám na jedoucích mašinách běžne a da se říct že celej život to by se ti vaši udavači tady ufotili k smrti Ale dnes si v podstatě múže fotit kdo chce co chce a je to o tom že pokud se ti stane pracovní úraz maj nezvratný dúkaz žes porušil bezpečnostní předpisy v dané firmě a pracovní úraz ti nemusí být uznán nebo ti výrazně zkrátí finanční odškodnění Dle mě to že si tě vyfotila nic neporušila
Člověče, zkazila jsem si právě den vzpomínkou na mnohá líčení mého bratra podnikového hasiče, jaké se jim tam poměrně pravidelně dějou úrazy. On u většiny bývá jako první. Většinou chlápci rok, dva před důchodem, kteří to mají někde, ztratili pokoru a ostražitost, celý život se jim noc nestalo, když v tom ejhle jednou shořeli na škvarek, nebo jim spodní část těla rozmašírovalo břemeno na totál paštiku, zalila je horká pryskyřice, vysokotlaká tryska amputovala ruce, no paráda poslouchat. Máte odvahu, to se musí nechat. Třebas díky napomenutí Vám někdo zachrání život. Moderní podniky dnes velice dbají na bezpečnost práce a je to tak dobře.
Máte pravdu..Vidím to u nás ve fabrice..údržba hraje ruskou ruletu se svými životy..Přijdou něco opravovat, protože je "někdo"zavolal a ten "někdo" nám to neoznámil..Údržba taky nepřišla říct, že už jsou na místě a začnou se v něčem hrabat..ať už je to elektrika nebo stroje,jeřáby atd..Vždy jen čirou náhodou se nic nestalo..Ale nevšimnout si jich na poslední chvíli,tak jsou na kaši a já u soudu..
Každý jsme v životě udělali či děláme něco proti předpisům.. Oproti tedy některým silným moralistům co zde píší... Ale necítím se ukřivděný za to, že mi to někdo vytkne. Spíš se naopak ještě u toho zastydím...
Mne se dnes stalo uplne to same... zaskocil jsem za operatora a nepredpisove jsem si stahnul pas s vylisky. Sel okolo nejaky technolog a hned mne telefonem natocil a poslal to me nadrizene. (nic jsem neposkodil,neznicil, zadny zmetek nevytvoril). V pondeli se muzu tesit na hogofogo... zbytek smeny jsem byl nasr... co se do toho vubec se.e a premyslel o co mu jde... (znam ho pres 10let...)...
asd1
Třeba mu jde o tvoje ruce. Nebo jen nechtěl on sám mít vyšetřovací a soudní pakárnu kdy se určuje nejen viník ale i kdo třeba zanedbal dohled...
Asi jak ten chytrej pilot co mu chcípl jeden ze dvou motorů a aby si nedělal pakárnu s "bezpečnostníma zbytečnýma nesmyslama" tedy nouzovým přistáním na nejbližším letišti, tak s tim letěl přes půl Evropy, přece ten druhej motor jen tak nechcípne takže je zbytečný přistávat tim hned
Ale na to jsem se neptal, tak si přečtěte všechny komentáře. Já jsem stroj měl zajištěný jinak a jinde, rozjet se nemohl. Šlo mi o to, jestli mě může fotit nebo ne, na nic jiného jsem se neptal.
Však to s tím souvisí, důkazy proti případnému plnění...a když se na to neptáte zda může či nemůže, proč vy můžete opravovat připojený stroj, když nemůžete?
Kdybych ho opravovat nesměl, tak ho opravovat nebudu. Ale jelikož jsem kvůli opravám tady zaměstnaný, tak je asi opravovat můžu, kór, když má to mám kvalifikaci.
Co je na tom špatně se ptejte mistrové co Vás fotila…
asd1
Špatně je že ty máš jasně daný postup jak to máš mít zajištěný. Lidovou tvořivost a vlastní postupy si můžeš dělat ve svý soukromý dílně, ne ve fabrice kde na to máš noty. Nafotit si porušení postupů právo samozřejmě má. O porušeni GDPR by šlo jen kdyby to ukazovala známým atd.
Ano pokud by se ti něco stalo, tak fabrika má problém že nehlídala dodržování BP, pokud by porušení neprokázala tak by cálovala pohřeb a odškodný atd., kde jde klidně o miliony.
Vem si to z druhý strany, ty budeš mít zaměstnance, nařídíš mu jak to má dělat a on si to bude dělat po svým aby si to zjednodušil. Co ty na to, mávneš rukou a necháš ho s rizikem že při průseru budeš cálovat ty, nebo si to vyfotíš abys měl důkaz že to nedělal jak měl?
Já myslím, že paní mistrová fotila opraváře především proto, že je zřejmě "sexy", zvlástě při práci, jak se pravívá. A je pyšná na to, že umí posílat fotky. GDPR se poruší, když nadřízený začne fotky katalogizovat, ukládat, věšet na síť.
Radím pozvat paní mistrovou co nejdřív na kafe - pro jistotu si podrobně zdokumentovat to druhé jištění...a vzít obrázek s sebou, aby kdyžtak nestála řeč. Fotí každý - se souhlasem nebo bez. Opojení strojky je bezpbřehé...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.