Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Gastroenterologie

Od: jana40 odpovědí: 10 změna:
Hledám hodného lékaře (gastro) na gastroskopii i kolonoskopii, poradí někdo? Aby tam byl opravdu citlivý přístup i profesionalita a aby si uměli poradit s uzkostnější povahou (nikoli s hysterikem ale prostě hledám citlivější přístup a hlavně - tenčí hadičku do krku a nějakou tu sedaci do žíly. Už jsem na tom byla před 15 lety ale tady v Praze vůbec nevím kam, nechám si poradit, doporučíte někoho? Je tady nějaký straspytel jako já? Díky

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

4x

Byla jsem nedávno na těchto vyšetřeních v provinční nemocnici v pohraničí a myslím, že tak to probíhá všude. Běžné vyšetření, příjemné to není, ale překvapivě žádné drama, a pak už Vám na dlouho dají pokoj.. Řekněte tam předem, že z toho máte děs. Třeba Vám přidají víc na utlumení.

Maminka byla u nás v okresním městě na severu Čech, poprvé někdy před patnácti lety. Celkem těžce to nesla, vůbec se to tehdy nedařilo lékařům zasunout (nebo sestrám?), prostě zážitek na prd. Teď, před pár měsíci na to měla jít znovu. V hlavě měla pořád ten velmi nepříjemný zážitek z dob minulých. Vyhledali jsme,jak je to nyní po letech, pokonzultovala s kamarádkami, které to v poslední době podstoupily... Hodně jsem ji uklidňovala,aby neměla nervy, odvezla jsem ji do nemocnice.. a za pár chvil byla maminka venku z ordinace, celá úplně na pohodu a šťastná, že to "už je úplně něco jiného a že nejhorší zážitek byl to pití toho roztoku" . Říkala lékařům, že z toho má hrůzu a vyprávěla jim,jak to probíhalo před lety, jak nemohla polykat dlouho atd. Lékař řekl, že se nemusí bát, že jí dají nějaký "umrtvovák", že to dnes dávají běžně.. a není to zrovna bůhví jak kvalitní nemocnice se špičkovým hodnocením... Byla jsem moc ráda,že se to povedlo takhle pěkně *srdce*

hodnocení

1x
Pokud v Praze, tak se objednejte na Kliniku hepatogastroenterologie do IKEM.

hodnocení

0x
Tě před zákrokem tě tak oblbnou, že ti to bude jedno.
Kéž by, mně akorát stříkli do krku nějaký znecitlivující sprej a to bylo vše, pak jsem se tam 10 minut při plném vědomí dávil.
Takže chápu, že chce mít jistotu.

hodnocení

0x
Vřele doporucuji polikliniku Vysočany, strašně hodní citliví, já jsem srab a měla jsem špatně zkušenosti odjinud. Kolonoskopii v analgosedaci, miniuspani, endoskopii žaludku s injekci

hodnocení

0x

Několik lidí nadávalo na GAE s p. .mudr Pokornou, nevím proč od všech perfektní přístup. Dnes je již v důchodu a nahradili ji mladší lékařka a lékař. Příští měsíc uvidím zdali zůstal onen standart či je něco lepší nebo opačně.

GAE-poliklinika při ON v JH

hodnocení

0x

Pokud byste byla ochotná za doktorem i cestovat, tak doporučuji paní doktorku Valouškovou z Brna. Ona i sestra jsou super.

hodnocení

0x

Ohledně gastroskopie - od své sestry, která na vyšetření byla před asi 3lety, vím, že si něco připlatila a nechala si zavést sondu přes nosní dutinu. Sonda do nosu je tenčí a můžete při zavádění i komunikovat a celkově ji pacienti hodnotí jako šetrnější než zavádění sondy přes ústa. Navíc kdyby byl problém, je lepší mít možnost komunikace.

hodnocení

0x

Po deseti colonoskopiích už spíš než samotný vyšetření řeším, jaký přípravek na vyčištění budu muset vypít a co dělají sestry po vyšetření. Jestli mi dají rourku, aby se ze mně dostal ven vzduch, nebo jestli se bude dostávat ven sám za bolestivých křečí. Pak zjistíte, že vyšetření samo není tak hrozné. *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]