Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Mám delší dobu problém pálení žáhy vracením žaludečních štáv do jicnu. Problémy mám hlavně v noci. S přírodních přípravku je vhodná jedlá soda nebo citron. Jak je to s užíváním četl jsem že se sodou se to nemá přehánět atd. Děkuji za informace.
Reflux se to jmenuje. Za tím je způsob stravování, určité potraviny, stres, léky, alkohol, další nemoci i pohybové aktivity a uléhání s plným žaludkem... Soda je nouzovka. Ta neléčí, jen momentálně zneutralizuje. Když už nepůjdete k lékaři, zkuste vyhledat dobrého nutričního poradce, nebo si půjčte knihu Igora Bukovského: /Za/chraňte své střevo. Tam je o tom kapitola, dobře podané. Jen řešení neodkládejte. Návrat žaludečních šťáv leptá jícen. To nebolí, jelikož tam téměř nejsou čidla bolesti. Pak jsou výsledkem vředy, taková místa vyleptané sliznice, protože ta nemá stejnou ochrannou vrstvu, jako žaludek ...a je zaděláno na vážný problém / krvácení./.
Takové rady fakt nejsou úplně moudré. Reflux je způsoben oslabením jícnového svěrače. Tak jako třeba u akné má strava nemalý vliv na zdravotní potíže, ale rozhodně se tím neodstraní příčina. Odmítat lékaře není rozumné, protože nepodchycený reflux časem může způsobit růst adenokarcinomu.
I kdyby měl reflux tak co? Pujde na operaci s nejasným výsledkem? Nebo mu doktor napíše omeprazol? Pochopte že překyselení žaludku dělá živočišná strava a ruzne polotovary. Když mu pomůže soda nebo citron, má to stejný efekt, jako když se nahradí živočišná večere tou zásaditou. Večer není nutné se prejidat, a když jo, tak ovoce či zelenina sníží pH v žaludku lépe než soda či lék na řešení následků.
Měl jsem a mám.
Na gastru polknout hadici, zjistili mi nedomykavou klapku na žaludku.
Doporučili co mám v jídle omezit a co naopak jíst.
Prášky mi napsali lekarna.cz/...
Tohle s chutí dělá reflux. Špatná zpětná klapka. Žaludeční šťávy leptají jícen, dostanou se do průdušnice, naleptají ho a rakovina má otevřené dveře. Moje mladá se věrší část života s tímhle problémam potýká. Hodně ji pomáhala akupunktura, ale lékař, který ji dělal se odstěhoval. Trefila na lékařku, která vzala vyšetření velmi pečlivě a odhalila alergii na mléko a mléčné výrobky. Po třech týdnech, kdy je vysadila a bylo ji dobře, se zapomněla a dala si kulajdu. Kuckala a žáha pílila pekelně 2 dny. Lékařka ji ještě napsala rehabilitace bránice. Nic moc fajn, ale už je bez problémů.
Budete muset zajít na gastro/interna.
Zdravím. Měl jsem dlouhá léta tentýž problém. Jednou jsem se o tom zmínil lékaři při nějaké prohlídce a dostal jsem recept na přípravek obsahující pantoprazol. Je to blokátor nadměrné produkce žaludeční kyseliny. A od té doby pohoda. Zeptejte se v lékárně, jaké jsou možnosti a dávkování. Mě stačí 20mg/den.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.