Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zlomenina záprstní kůstky?

Od: amper® odpovědí: 5 změna:

Po ráně kladivem mi před cca dvěma týdny trochu opuchla ruka v oblasti záprstní kůstky levého ukazováku. Krom akutní bolesti, drobného otoku a téměř neviditelného hematomu nic. Hybnost prstů zachována, síla stisku rovněž, na pohmat jen mírně citlivé. Zkrátka pohoda. Nyní jsem ale v místě úderu na kosti objevil něco, co vypadá jako svalek po zlomenině. Žil jsem v domnění, že ten se tvoří jen při zlomenině. Tzn. tu kost jsem si naštípnul?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

2x

Víte sám, že to napoví RTG. Dvě zkušenosti s něčím podobným:

Vnuk takhle chodil týdny s nějakou vlasovou prasklinkou na nártní kůstce k malíku. A to byl hned po úrazu na ortopedii a rentgenován. Ortoped nařídil 14 dní necvičit, že to přejde. Nepřešlo to, naopak. Po měsíci tam byl kluk znova s bolestmi, na RTG štěrbina větší a šel do nechodící sádry na většinu letošních prázdnin!

Já jsem před dvaceti lety sletěla na koleno. Nikam jsem nešla a rozchodila to. Po pár týdnech se mi udělal na čéšce takový tvrdý hrbolek. Léta se vstřebával, už je malý, ale pořád ho tam nahmatám.

hodnocení

Díky za sdílení zkušeností. Je mi jasné, že do melounu a do ruky (bez RTG) vidět není.

hodnocení

0x

Jak dlouho, si myslíte, že tu ruku budete potřebovat? A to vám nestojí za to, zajít na rentgen? Fakt? *alene*

hodnocení

Nojo, no. Máme to v rodě. Otci přišli na zhojenou zlomeninu asi po 10 letech...

Nemyslím, že jsem to měl zlomené. Samotná zlomenina sice nebolí, ale ruka je bez síly. Já s tím tahal dvacetikilový pytle... Při zlomenině záprstní kůstky na druhý ruce jsem sotva udržel příbor.

liska5

Ono to naražení taky bolí. Kost je potažená okosticí - nervama a cévama protkanou blanou, a po té ráně se může pod ní udělat krevní výron, a to se pak dlouho vstřebává.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]