Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Po extrakci zubu - nějaká vodička na hojení

Od: dotaz* odpovědí: 17 změna:

Prosím o radu, jsem po extrakci zubu (vytržení zubu). Bylo mi řečeno, že týden může rána pobolívat i napuchnout.

Lze koupit nějakou mast nebo vodičku na hojení v lékárně?

Děkuji

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Čím víc toho budete do čerstvé rány plácat, tím bude mít tělo více práce se zahojením. Zdravý organizmus má fungující samouzdravující schopnost.

Hlavně nevyplachovat heřmánkem, protože rána se musí hojit postupně zevnitř a ne se předčasně uzavřít.

nov
hodnocení

4x

Pozor na tzv. suché lůžko.

profimed.cz/...

hodnocení

3x
Pěkný den,mne zubarka říkala nevyplachovat a nic tam do té rány nedávat. A je fakt,že se to zatahlo samo

pb®
hodnocení

2x
Corsodyl, je to asi 1-2% chlorhexidin.

hodnocení

2x
Jedině Jegermaister, polévkovou lžíci do úst, vykloktat, propláchnout zuby, inhalovat a poté spolknout.
Obsahuje 56 bylinek a zabírá na všechny potvory co se chtějí dostat do těla.
P.S. Neužívat před řízením motorového vozidla.

dobrá slivovice se taky dá použít - jen to chce mít ten týden dovolenou

hodnocení

1x

Ze sušené šalvěje si uvařte čaj a vlažnou tekutinou pak dvakrát až třikrát denně vyplachujte ústa. Šalvěj má antiseptické a antibakteriální účinky a podporuj hojení.

doplněno 05.09.23 15:39:

Nebo ten Corsodyl, jak radí @pb , ale na mě to teda bylo první dny moc silné.

liska5
hodnocení

1x

Pokud je rána čistá, tak bych ji nechala. Plní se odspoda granulační tkání. Sliny samy o sobě působí hojivě. Tělo má samouzdravovací mechanismy, tak bych ho podpořila protizánětlivou nezatěžující stravou s dostatkem vitamínů. Žádné excesy, fyzické výkony, pohodu. Jedině zvenčí chladit, když tvář hřeje. Pokud máte biolampu např. Biostimul a už to nekrvácí, tak ještě to lze použít.

hodnocení

1x
Ne, nedávat nic. Určitě ne v prvních dnech. Nevyplachovat zbytečně, necucat ránu.

sepicka
hodnocení

0x

Lze koupit nějakou mast nebo vodičku na hojení v lékárně?

Ano lze.Stačí tam zajít a zeptat se.Jestli Tě mluvení bolí,tak si dotaz napiš na papír a předej jim to.Hlavně opatrně,aby si nemysleli,že je to přepadení a chceš drogy.

A přitom stačilo napsat "Ano lze"
Ptejte se na tuhle tu mastičku nebo vodičku.
Nebo sám nevíte,a jenom tak zbůhdarma plkate ;)
sepicka

*smich* Hlavně že jste tazateli poradil *smich* Taky jste si ,,přišel,, jen poplkat?

hodnocení

0x

zubařka mi poradila toto-pozor ale - ne do čerstvé rány..,.až po pár dnech

Po extrakci zubu - nějaká vodička na hojení

hodnocení

0x

A to já zase nedám na heřmánek dopustit.

hodnocení

0x

Doporučil bych Herbadent. V první řadě desinfikuje a to je nejlepší prevence proti zánětu a jistotě dobrého zhojení

hodnocení

0x
Stačí jenom hlídat jestli se ti tam vytvořila zátka (z krve) pokud ne tak zpátky k zubaři. Pokud ano tak to nechat být a jen hlídat a úplně se vyhýbat kartáčku výplachu a podobným věcem aby jsi zátku nezničil.
Já měl částečně zahojeno (bezproblémová extrakce bez zásahu) po 3 dnech kdy mě to sice ještě bolelo na dotek ale díra byla plná a pevnější. Úplné zahojení jsem měl do měsíce, ale někomu to může trvat i mnohem déle v závislosti na jeho imunitě a schopnosti jak rychle regenerovat škody na těle.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]