Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu, jsem po extrakci zubu (vytržení zubu). Bylo mi řečeno, že týden může rána pobolívat i napuchnout.
Lze koupit nějakou mast nebo vodičku na hojení v lékárně?
Děkuji
Ze sušené šalvěje si uvařte čaj a vlažnou tekutinou pak dvakrát až třikrát denně vyplachujte ústa. Šalvěj má antiseptické a antibakteriální účinky a podporuj hojení.
Nebo ten Corsodyl, jak radí @pb , ale na mě to teda bylo první dny moc silné.
Pokud je rána čistá, tak bych ji nechala. Plní se odspoda granulační tkání. Sliny samy o sobě působí hojivě. Tělo má samouzdravovací mechanismy, tak bych ho podpořila protizánětlivou nezatěžující stravou s dostatkem vitamínů. Žádné excesy, fyzické výkony, pohodu. Jedině zvenčí chladit, když tvář hřeje. Pokud máte biolampu např. Biostimul a už to nekrvácí, tak ještě to lze použít.
Lze koupit nějakou mast nebo vodičku na hojení v lékárně?
Ano lze.Stačí tam zajít a zeptat se.Jestli Tě mluvení bolí,tak si dotaz napiš na papír a předej jim to.Hlavně opatrně,aby si nemysleli,že je to přepadení a chceš drogy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.