Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyhrožování zaměstnavatelem

Od: mejst odpovědí: 3 změna:

Zdravím,

Zaměstnavatel mi sdělil, že mě chce vyhodit, a pokud nepodepíšu dohodu, tak zařídí, že mě vyhodí na áčka. Do práce jsem klasicky chodil, nemyslím si, že jsem nějak hrubě porušoval pracovní řád, ale jediné, co mě napadá je, že jsem neplnil normy, které stanovily. Nebylo to však schválně, spíše protože se častokrát jednalo o štěstí (prodej), nebo problémy s nedostatkem kontaktů aj. Myslím, že by měl i zaměstnavatel problém dokázat, že se nejednalo o neschopnost, ale záměr. Je samotné vyhrožování trestné? Mám totiž důkazy.

Děkuji.

doplněno 04.09.23 13:48:

Také jsem nastupoval do práce, že se bude jednat o home office, ale nyní po mně požadují, abych jezdil na pobočku, kde mám prý lepší výsledky. Můžou mě k tomu nutit?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

odpovidam
hodnocení

3x

Jen hloupě vyhrožuje. A očekává, že se leknete. Protože když se leknete, bude zaměstnavatele váš odchod stát méně. Vy ostrouháte, protože nebudete mít nárok na odstupné, protože jste podepsal dohodu. Nenechte se zastrašovat, vše plňte, jak máte a zůstaňte klidný.

Jestli vás chce vyhodit, tak z jeho strany bez podepsání dohody, a tím pádem s vašim nárokem na odstupné.

doplněno 04.09.23 13:40:

Samotné vyhrožování nějakým způsobem trestné bude, ale velmi těžko ho dokážete i s důkazy a ještě hůř vymůžete nějaké potrestání za vyhrožování.

hodnocení

1x
Proč tedy chce podepsat dohodu, když vás může oficiálně propustit pro porušení pracovní kázně? Odpovězte si sám a klidně se ho také zeptejte na to samé...

hodnocení

0x
Je otázka, proč vás vlastně chce vyhodit. A proč by vám vyhrožoval Áčkama, kdybyste absenci neměl.
Například u nás bylo umožněno na dohodu odejít zaměstnanci, u kterého se prokázalo, že okrádal firmu. V takovém případě byla pro něj dohoda naopak výhrou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]