Nejste přihlášen/a.
Není to rozumné, přetěžují se ledviny. Nepít denně, střídat, ředit.
A sladké, to už vůbec ne! To snad už nespadá mezi minerálky tyhle navoněné cucy.
mario,
minerálky skutečně můžou uškodit , to mi věřte
Já Vám věřím, ale máte nějaké info, jak a kdy mi uškodí?
Děkuji
Minerálka je asi tak škodlivá, jako denně jíst bílé pečivo.
Ale co má člověk dělat, když nesmí celozrné a žitné...
...
Rozhodně jsou škodlivější věci. Tohle je promile.
Rozhodně není bezpečné pít každý den benzoan sodný, který je obsažený v této minerálce. Je karcinogenní, takže tohle poznáte až za pár desítek let. Také poškozuje DNA a tím tak vyvolávat některé dědičné choroby (např. Parkinsonova choroba).
Když už chcete pít dlouhodobě nějakou slazenou minerálku, tak si vyberte jinou značku bez tohoto konzervantu. Například Dobrá voda ochucená. Má také nižší obsah minerálů, takže nebudou hrozit tak moc ledvinové kameny při dlouhodobém pití.
Odpovídáš, ale špatně. Znáš někoho, kdo by k 1.5l vody schroustal cca 20 kostek cukru? Asi by sis řekl blázen, a ta tvoje "dobrá" voda ochucená tolik cukru obsahuje a ty ji doporučuješ k dlouhodobému pití Zlaté minerály...
Odpovídám dobře, z tazatelova dotazu je jasné, že pije ochucenou minerální vodu Poděbradku 1,5 litru denně. Obává se cukrovky. To do sebe dostane 63 gramů cukru z té Poděbradky. Takže rozdíl tam moc není, v obsahu cukru je to podobné, ale v Poděbradce je navíc ten benzoan sodný.
Ona dobrá voda obsahuje méně minerálů. No bedejˇˇt by neobsahovala méně minerálů není to totiž MINERÁLNÍ voda ,ale obyčejná PITNÁ voda (jinak řečeno -vodovodka, v podstatě! ) Nejhorší z balených vod!
Ježiš, vy melete všichni takový nesmysle! Dobrá voda není obyčejná pitná voda, ale minerální voda s nízkým obsahem minerálů. Má dokonce parametry kojenecké vody. Tady jsou jejich stránky: dobra-voda.cz/...
Byl jsem osobně u pramene této minerální vody
mapy.cz/...
Ještě -co s tím má společného Ježíš?!
Já toho viděl a ne vše byla pravda a papír snese hooodně! Ale když věříte že gudwatrovka je minerálka? je to jen Váš problém
Parametry kojenecké vody má u nás i voda z kohoutku. Naopak kojencům rozhodně nedávat minerálky natož ještě slazené!
Voda z kohoutku plná chlóru... Teda kdo nemá chuť, tak nepozná neperlivej Rajec od kohoutkové vody, ale kojencům dávat chlorovanou vodu?
Dávat kohoutkovou vodu kojencům se nemá hlavně z důvodu obsahu dusičnanů. U kojenecké vody obsah dusičnanů nepřesahuje limit 10 mg/l, zatím co v kohoutkové vodě jich je pětinásobek – 50 mg/l. Ty se neodstraní ani varem, tak jako chlór z kohoutkové vody.
Tady máte článek, proč jsou dusičnany pro kojence nebezpečné:
Tak se poučte, vy, co tady odpovídáte špatně.
Vůbec netvrdím, že by se měla kojencům dávat slazená minerálka, tvrdím, že pro ně je kojenecká voda!
odpovidam: "v kohoutkové vodě jich je pětinásobek (dusičnanů) – 50 mg/l"
Smím se zeptat, z jakých dat vycházíte? Například na severu republiky se pitná voda většinou vejde do 10mg/l, málokdy překračuje 20mg/l, mnohá města mají dokonce vodu pod 1mg/l.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.