Nejste přihlášen/a.
Táta říkal, že třeba takový svoz odpadu se platí tam, kde má člověk trvalé bydliště (což mi zůstane u rodičů), je tomu tak i u koncesionářských poplatků?
3x
A není to tak, že se musí poslat na ministerstvo (čeho?) nějaké prohlášení o tom, že nemám TV a radio? Mám pocit že jsem to někde četl.
3x
Co se týká toho poplatku za komunální odpad, tak já, pokud si nájemce nepřihlásí trvalý pobyt do bytu, tak od něj ten poplatek vy beru, protože přece ho nebudu platit ze svého
Nikoliv, musí mít TV nebo pak PC s televizní kartou! a pokud nemá ani radio tak ani to se zatím nemusí,ale Fialová vláda chce zpoplatnit jak na TV tak i rozhlas v mobilech i v PC . Tedy pokud už toto v tichosti neschválili!
1x
Co jsem slyšel, ale je to informace už stará, tak televize se vyřeší čestným prohlšením, ale rozhlasu se sprostit nelze. Takže pokud se nic nezměnilo, je jenom potřeba na poště dát čestné prohlášení, že nevlastníte žádné "technické zařízení pro individuální příjem pozemního televizního vysílání" a to samé asi o rozhlasu (pokud nemáte tranzistorák; mobil a internet se nepočítá), pokud to teda půjde.
Jo a nezapomeňte, že pokud platíte televizi, musíte platit i rozhlas, protože rozhlas vysílá i do televize, aniž by se ho o to někdo prosil.
Svoz odpadu se platí podle obce buď za obyvatele nebo za byt (takže rozumní si přihlásí pobyt tam, kde se platí za barák - známý na vesnici říkal, že jim od doby, co to zavedli přibyla spousta obyvatel). Ale pokud se platí za obyvatele, je úplně jedno, jestli to platit v tom družstevním bytě nebo u rodičů.
0x
Jednoduše uzákonili:
...platiteľom úhrady je každá fyzická osoba evidovaná dodávateľom elektriny v evidencii odberateľov elektriny v domácnosti v odbernom mieste, pre spotrebu v byte alebo v rodinnom dome.
...prijatím novely tohto zákona nezaniká prípadný dlh!...
.
Od 1.7.2023 jsou zákonem na SK koncesionářské poplatky zrušeny!
Ušetřili jsme už 4,64 € za sedmý měsíc , v přepočtu okolo 113 Kč.
.
Je možné, že v Česku to zavedou podobně pro téměř všechny odběratele el. energie jako kdysi na SK? Příklady táhnou!
Je také možné, že slovenské zrušení poplatků ještě v Česku ani nezaregistrovali, přehlédli atd. Každá koruna dobrá...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.