Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Letenky do USA v listopadu/covid?

Od: dmnk odpovědí: 7 změna:

Zdravím,

v listopadu bychom rádi s kamarády vyrazili do USA/Miami. Myslíte, že by zase mohl přijít covid a USA by zavřeli své hranice - a je jedno zda pro očkované či neočkované? Letenky budeme kupovat již brzy kvůli ceně. Nerad bych vyhodil do vzduchu deset tisíc. Lze situaci nějak véíce monitorovat? Zatím mi to vše přijde v klidu.

Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Za tři roky se covid už dostatečně adaptoval na lidské tělo, že už není tak nebezpečný a tutíž nějak nehrozí, že by byl až tak velkou zátěží pro nemocnice jako tomu bylo předtím (což je hlavní důvod pro případná omezení). Samozřejmě se může vyskytnout jeho nová mutace, na kterou bude mít naše tělo větší reakci. Ale většinou s každou mutací tento vir více adaptovaný na naše tělo a tutíž méně nebezpečný.
Daleko větší riziko je, že se může objevit nový agresivní typ coronaviru či chřipky a všechno by tak začalo na novo. Ale tohle se nikdy nedá předvídat, takže bych letenky v klidu koupil. Kvůli případnému vrácení peněz to kupujte přímo u letecké společnosti a ne přes třetí strany, pokud chcete mít klid na duši.

ml1
hodnocení

2x

Veřejnoprávní média už nás na to pomalu začínají připravovat (zaregistroval jsem už dvě zmínky v rozhlase), takže se to nedá vyloučit. Přecejenom vláda závazně objednala nebo možná i zaplatila 10 dávek pro každého, takže bude potřeba zase nějakou tu panku stropit. Nezapomeňte, že kovid nezmizel, jen ho překryly ruské tanky. Však také bylo vidět, jak mizí podle vzdálenosti od ukrajinských hranic různě rychle. My (včetně slovenska) a poláci jsme ho vytěsnili hned, německu a rakousku to trvalo déle a někde ještě déle.

Ten blábol s 10 dávkami jste si vycucal ze kterého prstu či dezinformačního webu?
Tím se celý vás příspěvek stává značně nevěrohodným.
Mimochodem o zvýšení počtu nakažených informovalo WHO a zprávu převzala i mnohá komerční média, takže spojitost s vládou (která nemá vliv ani na veřejnoprávní média) tam opravdu nevidím.

hodnocení

1x
Řekl bych, že riziko zavření hranic kvůli Covid je teď naprosto mizivé.
Je mnohem víc pravděpodobnějších věcí, co vám to můžou překazit, než zrovna Covid.

hodnocení

1x

Tos trochu zaspal dobu. Kvůli covidu se zavírali hranice před více než třemi roky, kdy to byla nová nákaza a nebylo jasné jak se bude šířit a jestli půjde léčit.

Dneska už těch informací veřejnost i lékaři a vědci mají mnohem víc než na začátku, takže je mnohem více možností jak se chránit a taky více možností jak zjistit nákazu - jsou dostupné testy.

dmnk
hodnocení

No,až v květnu 2023 mohli do USA neočkovaní. Já se očkovat na covid nenechám a ani nemohu, prodělal jsem jej dvakrát a mám potvrzeně bohužel/bohudík hodně protilátek - lékař mi to ani nedoporučil. Proto mé obavy.

hodnocení

0x

Sledujte na oficiálních stránkách MZV

doplněno 04.09.23 16:25:

Nebojte, očkovacín látek máme dost; informace z května 2022

Jak ukazují data zveřejněná Ministerstvem zdravotnictví minulý měsíc, stát pro roky 2020 až 2023 objednal celkem 48 741 454 dávek, přičemž dodáno už bylo přes 29 milionů.

A v příštím roce dostaneme ještě asi 10 milionů dávek,"řekl už dříve v rozhovoru pro Seznam Zprávy.

Komise nicméně podle Politica zajistila pro EU 4,2 miliardy dávek vakcín, tedy téměř desetkrát více než odpovídá populaci Unie. K letošnímu lednu (2022 - doplněno) bylo do států sedmadvacítky dodáno 1,3 miliardy dávek.

A současná data z MZČR, očkovaných denně jsou pouhé jednotky osob...na zájemce se dostane i pár posilovacích dávek...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]