Nejste přihlášen/a.
Chtě bych poprosit někoho, kdo rozumí angličtině, jestli by nebyl tak hodný a nenapsal, co tam pilot přesně říká. V 0:18 se loučí řídící z věže a on mu potom něco odpovídá. Jinak mě překvapilo, že nezaznělo Mayday, myslel jsem si, že v těchto situacích kdy bouchne motor je to standartní, tak asi ne. Předem děkuji. idnes.cz/...
Proč Mayday? Vždyť 767 jako asi všechny dvoumotoráky je schopna letu i s jedním funkčním motorem. Koneckonců není to tak dávno, kdy český pilot letěl s jedním motorem a letedlem plným lidí až někde z Řecka, nebo odkud. To už je dost na hraně, taky za to dostal postih.
Ale pokud to éro nehoří, není přímé ohrožení, tak by spíše než Mayday měl hlásit Pan-pan
No to já nevím, zkuzte se zeptat pilota co startoval z Ruzyně před lety a vletěl mu do motoru pták, proč používal MAYDAY Já pilot nejsem, tak nevím jaké jsou postupy.
Nevím, který případ nasátí ptáka myslíte, ono je taky rozdíl mezi dejme tomu holubem a husou, nebo třeba čápem. Nicméně to, jaký tísňový volání použijí, rozhodují vždy piloti, protože kdo jiný by mohl mít nějaké situační povědomí, než právě oni.
Pokud by se mu to stalo někdě dále od letiště pravděpodobně by ohlásil Pan-Pan ale vzhledem k tomu že v tu dobu byl stále ještě v komunikaci s věží a sdělil ihned situaci a jaký má problém tak to nebylo potřeba.
Pokud mu vlétl pták do motoru ve chvíly kdy letí prudce nahoru, motory na plný výkon a letadlo je plně naložené pasažéry až po okraj, tak jasně, že to není dobrá situace. Protože letadlo okamžitě ztrácí výkon/tah/vztlak na křídlech brutálním tempem. A ještě pokud při tom dělá manévr, ztrácí rychlost a tím pádem i výšku velmi rychle. Mayday to může být, protože může snadno ohrozit jiné letadla. Hrozí kolize pokud vlétne do jiné letové hladiny.
Je to jenom u me nebo v tom videu neni zvuk?
Na zacatku o loga idnes to normalne zahraje znelku a pak uz je ticho.
Uz to mam. Na seznamu je to i se zvukem.
Vez se louci a pilot na to:
Delta seven niner, emergency aircraft, engine fail, we will work on you back with like straigh out
Delta 79, letadlo v nouzi, selhani motoru, okamzite se vracime.. jako ze bez vahani
Tam bylo původně když jsem vkládal odkaz úplně jiné video, bylo to někoho z twitteru a následně bylo stažené. Zjistil jsem až podle vaší reakce. Vkládám tedy odkaz na twitter twitter.com/...
Když to dáš na youtube tak ti řeknu.
Slehání motoru u velkých dopravních letadel je standard a není to mayday. Letoun letí i bez motoru dál. Jen si vybere letiště kde bude přistávat. Záleží na typu letadla. Pokud je to jednovrtulový stroj a selže motor, má horší situaci než když má dvě vrtule a selže jeden motor.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.