Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podání návrhu na obec

Od: vyvrhel odpovědí: 6 změna:

Když chceme podat návrh elektronickou cestou na podatelnu na zřízení něčeho v obci, že tu u nás schází určité zařízení, má se to podávat na komunální služby? A taky musí se uvést, že je to požadavek či návrh podle nějakého zákona? Něco podobného jako když píšu dotaz na úřad, tak že to podkládám zákonem 106/1999 sb. Zákon o svobodném přístupu k informacím? Já se v minulosti setkal asi 2x s tím, že když jsem psal dotaz tak neodpověděli. Tak jsem to začal podávat podle zákona 106/1999 sb. a tak nevím zda neplatí něco podobného u návrhu že mohou ignorovat návrh pokud to nepodložím zákonem?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dede
hodnocení

1x
Buď konkrétní. Jinak nelze odpovědět. Co u vás schází, WC? Kde, v bytě?
A i dotaz dle infozákona musí obsahovat tvé nacionále, datum narození a adresu.
vyvrhel
hodnocení

Aha, do pi... Tak to jsem diletant. Na to jsem zapoměl! Myslím na tu adresu. Ale nejde o zařízení v bytě ale na veřejnosti. Prostě není.

dede
Ale to tě mají vyzvat k doplnění. tedy pokud měli kam, a neposlal jsi to anonymně :))
Pokud poučení neučinili, porušili zákon, můžeš po 30 dnech podat návrh na opatření proti nečinnosti. asi s tím budou mít dost papírování. to ovšem mají i s dotazem podle info zákona musí na to založit složku.
Obecně každý úřad má odpovídat do 30 dnů, ve složitých případech do 60 dnů, pokud nejsou stanoveny lhůty. na info zákon je stanovena lhůta 15 dnů.
Když je chceš potrápit, no tak to spočítáš tak, aby poslední den lhůty připadl na pracovní den, Podání uděláš těsně před půlnocí Datovkou A v mezidobí je co nejvíce svátku, typicky o vánocích :)
Každopádně když neřekneš o co konkrétně jde, těžko radit, jak to efektivně dosáhnout.
vyvrhel
hodnocení

Vidím, že s tím máte bohaté zkušenosti. Datovku nemám.

hodnocení

0x
A co schází?
liska5

Možná zastávka, možná veřejné osvětlení, veřejné WC, možná kontajnery,... nebo že by pobočka pošty?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]