Nejste přihlášen/a.
Mám 2 sourozence a bylo notářem rozdělené dědictví pozemků s lesy v hodnotě 200tis.Kč. Pozemky jsme prodali kupci za tuto cenu a katastrální úřad nám vše písemně potvrdil v dopise. Moje jedna sestra přes realitní agenturu vyzvedla celý obnos peněz s tím, že nás ostatní podělí rovnoměrně. V praxi se tak nestalo. Sestře vyplatila 20tis.Kč, mne jenom 5 tis.Kč a pro sebe si nechala 175tis.Kč větší část. Peníze mne zaslala na poukázkou, ale já je zatím nevyzvedla. Jak k tomu mohlo dojít, že peníze nebyli přes realitku rozdělené na 3 dědice tak jak správně měli a jenom jeden člověk z rodiny má vše v kompetenci a co se dá s tím dělat nyní?
Těch 200tis.Kč už bylo po odečtení poplatků čístá částka jako podklad pro příkaz k úhradě na banku na 3 os, každá 1/3. Sestra tam něco urgovala, aby to vše realitka poslala na její bankovní účet. Já jsem tam telefonovala předtím s tím, že poměrnou část která mne náleží bych chtěla zaslat na můj účet a přesto to dopadlo jinak.
Upozorněte sestru že vás okradla a že pokud vám nezaplatí dlužnou částku bude se jednat o krádež.
Zdělili jste každý 1/3? Asi ano, proto jste přes realitku každý prodal 1/3 a realitka měla postupovat dle smlouvy. Postupovala tak realitka?
Paní tazatelka Jarča je smutná, nedivím se, ale je třeba koukat do smlouvy kdo s kým a co uzavřel.
Každopádně, pokud opravdu sestra "Zdena" okradla sourozence, je třeba se s ní domluvit, ať to vrátí...
Obávám se, že ta sestra to vrátit nebude chtít. Kdyby nebyla mrcha zlodějská, tak se rozdělí se sourozenci spravedlivě jak to mělo být.
Budu postupovat tak, že nejprve ji pošlu předžalobní výzvu do 7 dnů a potom když by to nepomohlo tak to budu řešit soudní cestou jak mne tu někdo poradil.Podmínky dědictví ve smlouvě byly jasně nastavené jak bylo ve zprávě od notáře, každá z nás má nárok na 1/3.
...každá z nás má nárok na 1/3...
to je jasné a v pořádku, ale jak zněla smlouva s realitkou? Komu a jak měla realitka předat peníze?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.