Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, hodně střídám poslední roky zaměstnání, pracuju pořád v oboru ale vydržela jsem někde pět měsíců, někde rok, maximálně dva a přešla jsem zase jinam. Chtěla bych se zeptat, jestli to nebude nějaký problém v duchodě? Podle čeho se mi bude vyměřovat duchod, když jsem každý rok řekněme v jiné práci s jiným zaměstnavatelem?
Nebude to nějaký problém?
@kveta třeba potvrzení o zaměstnání, dříve se tomu říkalo zápočtový list. Nebo ELDP, evidenční listy důchodového pojištění.
Pokud jste celou dobu přihlášena k sociálnímu pojištění (nutno vždy ověřit na OSSZ), tak jakákoliv změna zaměstnavatele nemá vliv na výpočet důchodu. Vliv má pouze výše hrubé mzdy a odvedený odvod (jak za zaměstnavatele, tak zaměstnancem). Pokud pracujete na všelijaké dohody bez povinnosti odvodu sociálního pojištění, tak se důchodem nemusíte zabývat - v běžném termínu pro odchod do důchodu (s největší pravděpodobností) žádný nedostanete.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.