Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, v březnu jsem se s dětmi přestěhovala do Prahy,bydlíme v družstevním bytě, družstvo nesouhlasí s přihlášením k trvalému pobytu, protože se jedná o podnájem a trvalé bydliště máme tedy ještě cca 200 km od Prahy. Chtěla bych požádat o navýšení výživného pro děti, ale nevím, kde se bude konat soud. Je to podle trvalého bydliště dětí nebo podle současného místa bydliště? Může mě v této věci zastupovat právník bez mé účasti? Děkuji za opodvěď
Soud proběhne v místě kde si podáte návrh, pokud v něm uvedete vaše bydliště. Vaše bydliště se nemusí shodovat s místem trvalého pobytu. Manžel ovšem může vznést námitku a trvat na tom, aby soud proběhl v místě trvalého bydliště dětí.Soud mu ale nevyhoví a nařídí "odělené jednání"( nevím jak se to přesně jmenuje), takže manžel může být vyslechnut v místě svého bydliště a vy v místě vašeho.
Co se týče toho advokáta, samozřejmě to jde ale pokud jde o výživné nevypadá to dobře.
Dobrý večer,děkuji za odpovědi abdul i martini, pomohli jste mi. Zastoupení advokáta byo myšleno v případě, kdyby se soud konal v místě původního bydliště, nevím totiž jak bych se tam dostala,pokud se vše může odehrát tady v Praze obrátím se na právníka/právničku jen jako o pomocnou berli, člověk nikdy neví, co může od protistrany očekávat, bohužel i v přípdě, kdy se jedná o dobro dětí ještě jednou děkuji
Já si myslím, že můžete mít advokáta, nelze z toho a priori vyvodit, že se máte dobře a výživné nepotřebujete, naopak je to dost běžné, že jsou matky advokátem zastoupené, advokát v tom umí chodit a u jednání se mu lépe vystupuje než matce, která je osobně zainteresovaná. Návrh podejte u soudu, kde jste s dětmi teď, uveďte, že se tam zdžujete s úmyslem se tam teď zdržovat trvale. Určitě ale uveďte, u kterého soudu jste se soudili dříve, soud si od nich možná bude chtít vyžádat dřívější spis. Přiložte k návrhu kopii posledního rozsudku. Jak psal kolega přede mnou, otce buď zavolají do Prahy nebo zašlou dožádání, aby byl vyslechnut, tam kde bydlí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.