Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu ohledně ukončení pracovního poměru zaměstnankyně na RD dohodou.
Od 10.1.2020 je na RD s 1. dítětem.
V 11/2020 nastoupila MD s 2. dítětem . MD trvala 11/2020-5/2021. Za rok 2020 jí byla proplacena dovolená 3 dny za 11 a 12/2020.
Řeším co s dovolenou, jejíž nárok jí vznikal od 1/1/21-16/5/21, kdy jí končila MD. Asi si měla hned od 17/5/2021 vybrat dovolenou, ale nestalo se. Pokud je úvaha správně, je možné ji teď dovolenou vyplatit nebo posunout dohodu ukončení poměru o tu zřejmě pokrácenou dovolenou?
Prosím o radu, děkuji.
Ještě prosím o radu ohledně ukončovacích dokumentů - budu postupovat takto?:
Při skončení poměru k 30.7.2023 bude ELDP:
A++ 1.1.-30.7. dny 30, křížky 1-6, VZ (proplacená dovolená, i když fakticky proplatíme až v srpnu)
Na zdravotní pojišťovnu oznámím jen její odchod kodem O, stejně tak na sociálku také odchod kodem 2 - skončení?
Také moc děkuji za odpověď.
jirib, mateřská dovolená se z hlediska nároku na dovolenou považuje za odpracovanou dobu, takže nárok správně vznikl.
podle mne - z důvodu čerpání rodičovské dovolené nebylo možno dovolenou vyčerpat, proplatila bych ji při ukončení.
@hovorka Od 1.1. do 6.5.2021 "odpracovala" (PPM je na roveň práce pro nárok na dovolenou) víc než 12 týdnů, a proto se jí do doby "odpracované" pro nárok na dovolenou přičte i 800 hodin (pokud měla osmihodinovku) z rodičáku, na který nastoupila po PPM. To je dalších 20 týdnů "práce". Spočítejte si, kolik celých týdnů v roce 2021 "odpracovala" a na kolik hodin dovolené jí tedy vznikl nárok. Mně vyšlo 117 hodin, ale mně nemusíte věřit, nevidím podklady.
Jak jste jí mohli proplatit dovolenou za 2020? To přece zákoník práce neumožňuje. Měla si ji čerpat nebo převést do dalšího roku.
Ohledně ukončovacích dokumentů - ano. Máte to dobře. Pozor u odhlášky na socku, musíte zadat důvod a způsob ukončení a průměrnou čistou mzdu pro ÚP.
@ inzinyrka Děkuji za návod, přepočítám si to podle mých záznamů. Dovolená se jí proplatila, protože jí skončila smlouva a uzavřela se s ní nová. Doufám, že tak neshodím všechny výpočty, který jste mi tu provedla.
Děkuji ano, ty odhlášky jsme zvládli Díky moc za rady.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.