Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podílový fond

Od: erika* odpovědí: 13 změna:

Známý mi vychvaloval jakýsi podílový fond Generace X od společnosti AXA.Když tam prý vloží ted 50 000 bude mít za 12let 288 000 Kč:Nechtěla jsem se s ním přít.Odkaz na stránky AXA mi sem dávat nemusíte,tam už jsem koukala,ale nic jsem nevyčetla.Jak to s těmi podílovými fondy je,může o těch 50 tisíc taky přijít?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sasdax*
hodnocení

2x

No tak můj názor na celou věc je takový. Je to hodně podobné jakémukoli investičnímu životnímu pojištění. Nejspíše tam ale nebude žádné krytí na smrt, nebo úrazy, ale čistě investice. Podle toho co jsem se dočetl není žádné garantované zhodnocení jako u kapitálového životního pojištění, takže o své peníze může i přijít. Když už si nechtěl házet já je sem hodím.

Tady najdete pár informací o tomto produktu, pojistné podmínky, sazebník poplatků (čert aby se v něm vyznal :) ).

axa.cz/...

No a teď abych doplnil mou dopověď. V záložce Portfolia si můžete zjistit kam budete investovat. Lépeřečeno co si můžete vybrat. Ale rovněž na webu najdete jak se jednotlivé fondy pohybují.

axa.cz/...

A tady je zajímavá jedna věc. Nezajímá mě pohyb za jeden den, ale tabulka níže, kde se ukazuje pohyb za delší období. Poslední sloupec nebudu brát v potaz, protože nebudu hledat od kdy je daný fond na trhu. Orientujme se podle předposledního, kde je výnos za poslední tři roky. Ten nejlepší fond vydělal za poslední tři roky 16.60%, což je nějakých 5,53% ročně. Kdyby to takto běželo 12 let, tak by tento fond měl 66,4% za dvanáct let. Váš známý Vám slíbil 576% zhodnocení. Odpovězte si sám jak moc to je reálné. A to čerpám z webu AXA - a ještě jsou ty počty bez poplatků.

Jestli tady kecám nesmysly, tak mě opravte.

hodnocení

0x

Přesto že žádným podílovým fondům nerozumím, myslím si že za 12let mít skoro 6 násobek nemůže být pravda.

orai

v tom je právě problém lidé tomu nerozumí, ale krásně umí odpovědět proč to není možné ...

do Generace X neinvestuji, takže nemohu odpovědět...

Před rokem mi kamarád (je opravdu hodně bohatý) dal info o jednom fondu, věděl jsem že o tom dost ví tak jsem tam dal 25.000,- před měsícem jsem investici ukončil a na účet mi přišlo 44.000kč takže ani ne za rok krásné zhodnocení ... kamarád byl na tom mnohem lépe nejen že tam dal úplně jiné peníze než já ale jeho zhodnocení bylo více než 300% ... kdo umí, umí.

hodnocení

0x

kdoví co to je, dnes jsou úroky kolem 2% takže z 50ti za rok 1000Kč a rok, tj za 12 roků max 15 až 20 tisíc.Je to skoro nějaké "letadlo", nešel bych do toho. Na konci se dozvíte, že musíte sehnat další vkladatele co po Vás taky vloží a máte pak ten zisk. Je to minimálně značně podezřelé. 5ti násobek za 12 let zdá se mi že to je utopie nebo něco nekalého. Naví takhle rostoucí akcie fondu.. *zed* že by Dubai . . . *bzum* nebo nějaká banánová republika. Jistá banka má teĎ HIT v TV na 2,5% na spořící múčtu, koho by to asi zaujalo, kdyby na chodníku ležely 5ti násobky vkladu za 10 let. tj. ročně až skoro 40%?

cyril*

V první řadě je třeba mít na vědomí, že fond je "investice" a nikoliv spoření. Při spoření jsou dány úroky pevnou sazbou (většinou). Investování do fondů má zcela odlišné parametry. Klidně mohou slibovat obrovské výnosy, které se mohou při velmi dobré konstalaci naplnit, ale rovněž je zde zcela reálnější možnost toho, že v lepším případě nic nevyděláte a v tom druhém , že o svoji investici přijdete (o celou nebo jen část).

buss
hodnocení

0x

Ale vyčteš, vždy až dole malým písmem, že výnos není garantován!

20.09.10 08:14

buss *palec*

montgomery*
hodnocení

0x

V první řadě je třeba se podívat na sazebník poplatků, kde je jasně vidět, kdo bude vydělávat a kdo investovat. Poplatky se totiž platí bez ohledu na výnos.

buss
hodnocení

0x

Česká národní banka upozorňuje veřejnost na aktivity americké společnosti Private Investment Properties, LLC, která na území České republiky neoprávněně nabízí investiční služby, a to např. prostřednictvím internetové prezentace www.pipreality.cz.

Společnost Private Investment Properties, LLC nemá v současné době povolení České národní banky k poskytování investičních ani jiných služeb na finančním trhu v České republice. Na vložené finanční prostředky se nevztahuje možnost náhrady z Garančního fondu obchodníků s cennými papíry.

Seznamy regulovan/... jsou zveřejněny na webových stránkách ČNB.

A pak někomu věřte a investujte. Vždy si jakoukoliv firmu ověřit, za je u nás registrována jako podnikatel a na co.

toto píši jako sarkazmus, pozor ,... vychází mi to jako básnička : "Jo jo, věřte všichni všem a všemu, hlavně panu Koženému"! *smich* už jste zapomněli asi na "piráta z Prahy" a jeho 10X výnosy. DOŽIVOTNĚ se Vám nám všem bude smát. Desetitisíce lidí zaplakali, bohužel, a nikdy ani koruna nazpátek. jupí 40% úrok.

hodnocení

0x

ahoy,

ono tam je určitě psané výnos

když se tam podivate na některé grafy třeba za posledních 3 let tak to ukaže, že u některých fondů je tam opravdu výnos30%, ale u některých propad o 60%

takže je jen na vás jak své peníze rozložíte aby jste z toho něco měli:)

nikdy Vám nikdo negarantuje, že že budete mít za rok 20% navic:)

investování zdar

sasdax*

No nevím z jakých čísel jste čerpal, ale je jasné že žádný takovýto produkt nesplní to co dotazujícímu bylo slíbeno. Toho se dá docílit, pokud investujete přímo na burze. A i tam je to velký risk. Řekl bych že to byly pouze plané sliby.

tomason*
hodnocení

0x

On jako poradce vám nesmí nic slibovat a jeho povinností je upozornit na skutečnosti,že zisk je nejasný,fond za nic neručí čili investice není zajištěna a nelze dopředu zisk nijak definovat.Za další vás má upozornit na poplatky vstupní,výstupní popříklad obhospodořovací a také měnové riziko.Vůbec na začátku musí určit váš investiční profil podle kterého se postaví investiční portfolio.

Toto vše by mělo být písemně potvrzené a vámi osobně podepsané!Mám pocit,že je podavač ne investiční poradce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]