Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Převod poloviny domu

Od: aachilovka* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, mám dotaz. Babička s dědou darovali bratrovi 1/2 domu. Ten si vzal hypotéku a přistavil si bydlení. Na domě je teď zástavní právo smluvní. Jelikož jsou prarodiše už v letech, rozhodli se, že druhou polovinu darují mě s podmínko věcného břemene na dožití. Mám si to zařídit a přepsat. Vím, že k tomu musí dát souhlas banka. A moje otázka zní. Jak mám začít? Nejdřív oslovit banku a jít tam s bratrem a prarodiči? Nebo bratr nemusí? Nebo musím mít nejdřív darovací smlouvu? A jak mám banku oslovit? Je na to nějaká žádost? Co mít sebou? Nikdy jsem nic takjového nedělala. Své děti prarodiče již podělili o jiné nemovitosti a tento "složitý fant" je teď na mě.Budu ráda za jakékoliv rady. Děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pokiaľ máte svojho brata rada,tak povedzte dedovi a babke,nech to daruju jemu.

hodnocení

0x

Oslovte nějakého notáře a ten pomůže sepsat darovací smlouvu a zároven zařídí vše ostatní včetně zápisu na katastru.

ppp
hodnocení

0x

Věcné břemeno dožití musí zřídit všichni spoluvlastníci dané (zatěžované) nemovitosti, nelze je zřídit jen k pokílu na ní. Ohledně darování navštivte s bratrem banku, kde má bratr hypotéku, vysvětlete situaci s záměry a požádejte o stanovisko a podmínky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]