Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Otec přítelkyně

Od: jmeno odpovědí: 28 změna:

Zdravím mám problém s otcem mé přítelkyně. S přítelkyni jsem se viděl jednou, kdy jsem si řekl o Instagram a po pár týdnech psaní a volání jsme se dali dohromady a naplánovali si setkání v pulce léta, ačkoliv bydlí daleko tak jsme se nemohli výdat každý den. Bohužel 2 týdny před setkáním jsme se rozešli moji vinou a přítelkyně to neunesla, což chápu a rozhodně jí to neberu za zlé. Ale po dalších 2 týdnech bylo to okolo dne, kdy jsme se měli potkat, jsme si zase napsali, promluvili si a rozhodli jsme se, že se dáme zase dohromady. Její rodiče ale věděli důvod rozchodu a že to byla má vina, takže jsme se bali jejich reakce, proto jsem jim napsal dlouhý omluvný dopis. Její mamka to vzala v pohodě a řekla, že mi dá moc ráda druhou šanci, ale že o tom nerozhoduje jen ona. Poté se rozhodla to ukázat tátovi, který to moc dobře nevzal a řekl, že jestli se chceme vidět tak až na konci roku, kdy mi bude ochotný dát druhou šanci. Sice její mamka řekla, že s ním promluví a všechno bude dobré, ale pořád nevím.

Chtěl bych se zeptat, jestli má někdo nějáký nápad, jak zase budovat vztah s jejím tátou, protože podle slov přítelkyně o mně ani nechce slyšet.

Prosím odpovědi jako rozchod atd ani psát nemusíte, protože to opravdu nehrozí.

Děkuji za všechny odpovědí

28 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

Zdravím. Vy přemýšlíte o tom, jak budovat vztah s tátou. Ale především byste měl nejdříve budovat vztah s tou slečnou, pokud o ní stojíte a máte zájem. Zatím mezi vámi žádný vztah není. Rodiče můžete přesvědčit jen tak, že budete spolehlivý, pracovitý, budete mít slečnu rád a ona s Vámi bude spokojená a šťastná. Pak by možná byli rodiče schopni vztah své dcery s Vámi akceptovat. Zatím ale kdoví, jestli má ta slečna také takový zájem o vás..

hodnocení

8x

Celé je to pošahané. Vždyť jste se rozešli ještě dřív, než jste se dali dohromady. A navíc bydlí daleko. A plnoletá holka tě propírá s rodiči? Prosímtě, prober se, bude jiná. A do té doby trochu dospěj.

jmeno
hodnocení

Aha, takže když jsem se s ní neviděl ještě ve vztahu tak to je pošahané. Myslím že tu holku znám až moc dobře a vím jaká je, plnoletá je až za pár měsiců.

No, podle mě je to dost pošahané. Časem na to přijdeš sám.

liska5

Ten dlouhý omluvný dopis...*alene* To asi stačilo.

hodnocení

7x

Chtělo by to kancelář pro uvádění románových příběhů na pravou míru. V popisu je pomíchaná virtualita s realitou. Dost těžko můžeš holku, s kterou si píšeš a kterou jsi viděl na fotce, označovat přítelkyní a dost těžko se s ní proto můžeš rozejít. Proč dávala číst vaši korespondenci rodičům? Proč bys měl "budovat vztah" s jejím tátou a jakou "druhou šanci" by ti měl dávat? Musím uznat, že básnické střevo ti nechybí. Doporučujui najít si normální holku od vedle, ke které můžeš kdykoli přijít, jít s ní ven, přes víkend na chatu a kde tě budou brát normálně i bez umělého budování vztahů.

No dyť říkám, je to pošahané.

Jsem si vědom toho, že každé pořádné vypravování má skončit svatbou, a jsem rád, že nemusím své čtenáře v tomto důležitém bodu zklamat. Za krátký čas poté se v kostele svaté Ludmily na Vinohradech teta Kateřina znovu bohatě provdala. :-D

hodnocení

5x

Píšeš "přítelkyně"? Ještě jste se neviděli, jen si píšete dlouhé dopisy? Snad jednou? Chápu dobře? A ještě vaše dopisování dívka řeší s rodiči? Nějak mi to hlava nebere. :-D Co jsem pochopila špatně?

*palec*taky to vůbec nechápu, co se to děje s lidma

liska5
hodnocení

3x

Kolik Vám je let, že to řešíte s rodiči? Tipuji, že dívce bude tak 15 - 16. To se otci moc nedivím.

Jinak vídat se se píše s měkkým í.

jmeno
hodnocení

@liska5 přítelkyní je za chvíli 18 mně je 17 za půl roku 18.
Děkuji za odpověď.

dylin
hodnocení

3x
Kdyby mé dceři napsal kluk dopis pro mě a mou ženu, tak zaprvé se ti vysměju, že si mladé prdlé ucho a za druhé bych dceři řekl, ať si najde někoho normálního. Každopádně by si už u mě ztratil dobrý dojem navždy a kdyby si poslal, ještě jeden dopis, tak bych tě asi pleskl mokrým hadrem po hubě, že si úplně vyšinuté pako.

hodnocení

2x
Vždyť spolu zatím žádném opravdovém vztahu nejste a vy už tady píšete o společné budoucnosti a poznávání rodičů.
Nejdříve byste se měli poznávat vzájemně, abyste vůbec zjistili, jestli so budete rozumět. Rodiče řešte, až zjistíte oba, že ten vztah má smysl a to zjistíte jen tím, že spolu budete trávit volný čas.
Ty místo toho píšeš dopis rodičům holky, s kterou jsi ani nezačal mít vztah, to je dost pošahané.

vili
hodnocení

2x
Něco obdobně neuvěřitelného jsem zažil v mládí, když si kamarád našel děvče z takové zvláštní rodiny.
Jejímu otci se totiž za vycházku dcery platilo, cena byla flaška rumu. Věřím tomu, že za půl hospody s předplaceným zásobováním by dal ruku dcery komukoliv.
Je fakt, že drobný bonus oproti tazatelově dívce dcera měla, většinou na vycházce dle sdělení kamaráda neprobíhaly hluboké řeči a šlo se přímo na věc.
Po pár vycházkách se rozešli, došlo mu kapesné. To byl ale samozřejmě extrém.
Rada? Já bych nepsal dopisy cizím rodičům a snažil bych se doopravdy chodit s tou holkou. Pak by se vidělo.

Doopravdy chodit? Bože. Co to po tom chlapci chcete? Dnes je jiná doba. *zed*

vili
Sice váš komentář asi správně nechápu, ale chozením myslím, že by si mohli třeba i někde sednout, a tak.
Můj názor je, že jako otci páru zletilých dětí nikdy nikdo z jejich známých z internetu sáhodlouhé dopisy nepsal, a jejich opravdové živé protějšky jsem obvykle zahlédl, až když venku bylo fakt hnusně a oni se potřebovali zavřít doma v pokoji, asi aby se mohli pekelně bez vyrušování soustředit na matematiku. Ono to překvapivě mělo i pozitivní vliv na myšlení mých potomků, protože si občas uklidili v pokoji dobrovolně, ale to už odbočuju.
Jednodušeji řečeno, že začínající vztah, ať už to nazýváme jakkoliv a chtějí spolu dělat cokoliv, si musí mladí vyřešit primárně mezi sebou, nikoliv s jejími rodiči, a takto položený dotaz je známkou divného chování. Aneb jak píše pan Gismo, vztah zatím nemají a chování tazatele je pošahané.

@vili to byla taková drobná ironie. Samozřejmě já jsem z generace, která zažila jako samozřejmé, že spolu mladí i starší lidi chodili. Nepsali jsme rodičům ani nic podobného. Setkávali jsme se "naživo", trávili spolu čas a mluvili jsme spolu. To, co dnes někteří mladí řeší, mi hlava prostě nebere.

vili
Někteří dnešní mladí by nám oběma vysvětlili, že setkávání na živo je ztráta času, protože by neměli čas na své ostatní zážitky.
Taky by nám řekli, že internetové seznamky jsou jediný možný způsob, a dokonce se nehodí hledání venku, protože slečna má možnost porovnat si všechny ostatní na seznamce a najít ten svůj okamžitý top. A ten s klidem vymění za nového nejlepšího, který bude mít o ni zájem.
Kdo hledá napřímo, je zoufalec a raději od něj dál.
(Bohužel, ironie je to pouze částečně.)

ltz
hodnocení

1x
Bude vám oběma 18, nemusíte přece mit souhlas nebo dostávat šanci. Jenom si myslím, že nenávidět vás její otec může a zřejmě cestu k vám si už najít neumí. Ony některé věci se dají odpustit a některé zase nedají. A taky se bojí dalšího zklamání své dcery. Možná, to co jste provedl, nebylo nic moc dobrého, když to neunesla. Ale i tak oba chcete být spolu a když se k ní teď budete chovat hezky a ona bude šťastná, tak možná i otec pookřeje.

hodnocení

0x
To je divný vztah, tedy spíš nevztah. Jednou jste se setkali, já bych snad ani o přítelkyni nemluvila. Prostě jedna holka.
Ve vašem věku mi přijde zvláštní probírat cokoliv ohledně setkání s jejími rodiči. Slečna je přeci dospělá, neexistuje žádný důvod mít svolení jejího otce. Nezlobte se na mě, ale tohle je celé nějaké zamotané. Komunikujte pouze se slečnou, rodiče z toho vynechejte. A pokud vás dělí ještě nějaká vzdálenost, obávám se, že to moc šancí nemá.
jmeno
hodnocení

Jak jsem psal přítelkyně je dospělá až za chvíli, bydlí s rodiči takže o tom ještě rozhodují oni v 18 už si může dělat co chce ale i tak bych byl rád pokud by mě její otec přijal už jen kvůli společné budoucnosti.

V 18 letech si bude přítelkyně moci dělat, co bude chtít, pokud se úderem 18. narozenin začne sama živit a odstěhuje se do svého. Jinak asi sotva. Nic si z toho nedělejte, já jsem byla v 18 taky blbá.

hodnocení

0x

Kdybyste nenapsal kolik vám je let, tak mám z vašeho příspěvku pocit, že je vám tak 12. Možná i míň. To jsem si taky s klukama posílala psaníčka ve kterých jsme si psali, že spolu chodíme. A to jsem se narozdíl od vás s těmi chlapci vídala.

A jaký vztah jste měl s jejim otcem, když píšete o znovubudování?

pasta
hodnocení

0x

kuriozní na tom je že si ještě ani nešáhl a už to má pošahaný *ee*

cien
hodnocení

0x

1) Těžko o někom mluvit jako o "přítelkyni", když jste se viděli jen jednou

2) Dopis rodičům a jejich souhlas? WTF, není 19. století.

3) Dopis rodičům, které neznáš, o dívce, kterou jsi viděl jednou?

4) Dále už krmit nebudu.

asd1
hodnocení

0x
Být na místě fotra dcery,tak jí podobný pako s omluvnym dopisem taky rozmlouvam...

cccr
hodnocení

0x
Takhle nějak si představuji výplody beletristické AI. Snad to není real. Psát si v 17 letech s rodiči naháněné starší holky? Dobrý úlet.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]