Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sebevrazdovy myslenky

Od: anonym3007 odpovědí: 19 změna:
Potrebuju nutne pomoc.
je mi 14let a neustale myslim nad sebevrazdou.
zazila jsem v zivote dost spatnych veci, o kterych se mi nesnadno mluvi a nechci to tu rozebiravat vse, co se mi spatnyho stalo v minulosti nebo co se mi tedka stava. vim, ze sebevrazda neni reseni a ani sebevrazdu nebo takhle nechci udelat ale v hlave furt na to myslim. sice jsem zazila dost hnusnych veci a kdyz rikam ze dost, tak je toho fakt hodne ale furt mam rodinu,kamarady atd.. co některý deti nemaji a maji se hur jak ja a beru na tohle vse ohled. posledni dobou zazivam fakt spatny obdobi a neustale myslim nad tou sebevrazdu. nechci nikam volat na nejakou linku protoze se stydim a nechci aby o tomhle vedeli moje rodice protoze berou veci jinak nez ja. uz jsem jim to 2x rikala a neberou na to ohled a nepomahavaji mi tim, proto hledam pomoc tady. zajimalo by me jak se ty myšlenky co nejrychleji zbavit a nemyslet nad tim.
byla bych moc rada kdyby mi nekdo tim pomohl.
dekuji

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Linka bezpečí 116 111 nonstop a je zdarma, vaši rodiče se nemusí nic dovědět (není se zaco stydět)

linkabezpeci.cz/...

ka
hodnocení

4x

Na světě jsou kvanta lidí, kteří zažili i horší věci než ty. Problém odstraníš jen ty sama.

Nemůžeš ovlivnit to, co bylo, ale to co bude, tak věnuj úsilí pro tvou lepší budoucnost a řeš přítomnost. Internet ti nepomůže, chlácholivé řeči taky ne. To že lidi naříkají nad svým životem, znamená jen, že na to mají volný čas. Já věnoval spoustu spoustu času sebelítosti a beznaději, něco z toho je stále ve mně, ale na sebevraždění už nemyslím.

Co je tvůj největší problém?

anonym3007
hodnocení

mam toho dost. moje cela rodina mama,bracha atd… bydli v cesku a ja bydlim s tatou v nemecku a furt jezdim do ceska pak zase do nemecka atd.. nechci to tu vysvetlovat do podrbna protoze se mi to nelehce vysvetluje. 28.6.2023 se mi zastavil nachvilku svet. sla jsem ze skoly domu a byla jsem v nemecku a kamaradka mi volala, ze se jedna moje kamaradka v noci zastrelila a udelala sebevrazdu. je toho jeste vic ale nechci to tu vsechno vysvetlovat bylo by to na dlouho a nedokazu o vsem mluvit protoze to je hrozne slozity. ale jak rikam nektery deti se maji hur jak ja a na tohle beru ohled.
ka

Pakliže nechceš své problémy zde popsat, tak si ale v podstatě říkáš jen o ty chlácholivé řeči. Tady ti asi neposloužím.

Vím, že se o vážných osobních problémech píše veřejně těžce, i když jsi v anonymitě, ale pokud se od tohoto "studu" neoprostíš, není ti jak poradit. Nicméně, jak jsem psal, ten, kdo tě z depresí nakonec dostane jsi ty sama.

Tvé kamarádky je mi moc líto a je přirozené, že kvůli ní cítíš smutek, nicméně smrt je součástí lidského života a tyto ztráty hojí čas. Nemysli na to, jak umřela, ale jaká byla, na hezké zážitky s ní.

Z tvého popisu mi vyplývá, že jsi duševně příliš citlivá a náchylná k depresím. Antidepresiva to mohou potlačit, ale nic nevyřeší a patrně přinesou jen závislost doprovázenou rezistencí na ně. Nyní jsi ve věku, kdy to s človékem může řádne zatočit, to se ale časem také určitě zlepší.

Možná se pletu, ale tvou stísněnost asi velmi umocňují složité rodinné vztahy, kdy si připadáš, že můžeš jen bezradně přihlížet, jak se tvůj život ubírá směrem, který se ti nelíbí. Bezmoc je jeden z nejhorších pocitů, co může člověk mít. Nejhorší co může člověk udělat, je utápět se ve své sebelítosti.

Měj se hezky.

hodnocení

3x
Ale ona sebevražda řešení je a dokonce bývá i konečný, když se to podaří.
Sebevražda je pro lidi, kteří nevědí jak v životě dál nebo už ani nemají chuť. Tobě je 14 let, ty máš tisíce možností jak pokračovat a jak se přes všechno přenést, takže je zbytečné ukončovat život ve kterém máš ještě všechno před sebou a zažila jsi minimum. Až v životě zažiješ dost a nebudeš chtít pokračovat, tak můžeš přemýšlet nad sebevraždou, ale ne teď.
Žádný návod neexistuje, prostě na to přestaň myslet.

hodnocení

3x

Taky jsem o sebevraždě přemýšlel (asi jako každý rozumný člověk) a došel jsem k tomu, že je to až krajní "řešení" (ono se tím teda vlastně nic nevyřeší, jen tím v nejlepším případě všechno skončí. V horším případě se všechno ještě mnohem víc zhorší.)

Je dobré vědět, že tuto možnost člověk má, ale je také nutné si uvědomovat i všechny ostatní problémy s tím spojené. Zvláště pak to, že spousta lidí na poslední chvíli instinktivně "couvne" a tím si může situaci ještě výrazně zhoršit, protože místo smrti si jen přivodí vážné zranění, nebo dokonce trvalé zmrzačení a následky si pak ponese celý zbytek života. Kromě toho si tím výrazně sníží šanci na příští úspěšné dokončení (psychologicky, zmrzačením, posílením toho reflexu, ale i tím, že bude následně mnohem víc kontrolován aby to nedokázal zopakovat).

A zabít se čistě, rychle a bezbolestně taky není vůbec jednoduché - amaterské pokusy se prakticky vždy zvrtnou a buď dotyčný přežije, nebo umírá dlouho a v hrozných bolestech.

Přitom se většinou ukáže, že i hodně špatná situace se dala vyřešit lépe.

Takže bych doporučil promluvit si o tom s nějakým odborníkem, v klidu, bez hysterie, bez vyhrožování, jako dva rozumní dospělí lidé. Tím odborníkem může být psycholog, jsou nemocnice se specializovanými odděleními (kamarádka občas odejde na týden-dva do bohnic a pochvaluje si, že ji tam dají tak do pořádku, že může dalších pár let normálně fungovat), ale jsou i různé linky bezpečí a další zdroje.

Nestyď se tam zavolat, od toho ty linky jsou a ti lidi se tam už setkali s ledasčím, takže je dost pravděpodobné, že ani zdaleka nebudeš jejich nejhorší případ a že budou vědět věci, které sama netušíš.

Takhle anonymně na internetu je řádově větší riziko, že ti nějaké hovado řekne něco, co ti ublíží a třeba se to navíc rozhodne obráti proti tobě. A stejně tak ti náhodný blbec může i v dobré víře poradit (dobře znějící) totální kravinu, kterou si včechno ještě zhoršíš.

Vážně se obrať na odborníky a nestyď se, oni jsou nejspíš zvyklí na mnohem horší případy, než jsi ty (i když si to teď třeba neumíš ani představit - a za to buď ráda).

hodnocení

2x
Ale tohle bez odborníka nepůjde. Není na tvé škole školní psycholog? Promluvila bych nejprve s ním. On by mohl pak promluvit i s tvými rodiči,aby ses dostala včas k odborníkovi

truied
hodnocení

0x

Ahoj,

můžeš mi napsat na můj email: truied@centrum.cz, rád ti pomůžu pokud budu moct, nebo alespoň vyslechnu. :)

hodnocení

0x
Na sebevraždu a chocholoušky se vykašli je ti 14 život máš před sebou proč si ho kazit?
Najdi si dúvod proč žít dál
Najdi si kluka kámoše bav se jezděte na výlety užívej blbni když té jeden zklame najdi si jínýho a žij neni dúvod si s čímkoliv lámat hlavu neni dúvod se vázat fnukat atd
Život je takovej jakej je občas je to fajn a občas se to se..e ale věř že vètšinou je fajn
Když někdo má takové myšlenky každý den,tak to na toho doktora je. Je jedno,jestli je Vám 14 nebo 60. Deprese může postihnout kohokoli a čím dřív se léčí,tím lépe

hodnocení

0x

Čistě hypoteticky, kdyby jsi byla matkou a měla 14ti leté dítě a to se ti zabilo. Jak by jsi se cítila? Bylo by ti to jedno?

Do tohohle se Gumídku vcítit nejde. Když už to dítě máš, tak to je takový pouto, které si nedokáže představit nikdo, dokud to sám nezažije.
anonymdjsnsn
hodnocení

mama o tom vi, rikala jsem ji ze nonstop mam v hlave sebevrazdu a ona se mi akorat na to vysmala a rekla mi ze je to kravina.

Nemáš žádný životní cíl. Čuměním do mobilu nejsi nic. Vůbec se nedivím, že vymejšlíš kraviny. Začni něco dělat. Stejně by jsi nedokázala skočit ani pod vlak.

Lidi, co páchají sebevraždu úspěšně se s nikým o tom nebaví, mají to promyšlené a konají.

psych
hodnocení

0x
nechci to tu rozebiravat vse, co se mi spatnyho stalo…
Tak ty se stydis? Proc si nenajdes psychologa? Dnes je to normalni - jeden ze tri lidi bere neco na hlavu. Je to dano tim, ze lidi nevedi co roupama, neustale se srovnavaji, maji ruzne mutace zpusobene medikaci a nemocemi… Anebo lidi maji nedostatek cilu a jak prijdou o zabavu, treba kdyz pred lety spadnul facebook, spousta deti bylo psychicky v haji… :)
Drive byl prirozeny filtr, slabi jedinci zemreli pri nebo po narozeni, poskozeni jedinci zemreli… dnes tento filtr neni. Lidi maji ruzny fobie, treba neumeji mluvit s druhymi lidmi apod.
Pokid mas pocit, ze se ti deje neco “hnusneho”, jsi lina hledat psych., no tak se z toho vypis… Napis tady anonymne radcum co konkretne ….
Ps: na sebevrazdu musi mit clovek koule, vetsina sebevrazd budou tzv. demonstracky, ve skutecnosti na sebe chteji strhnout pozornost.
Slečně je 14 let. Je nezletilá. Nevydělává si peníze, psycholog není zadarmo, v jejím věku bude trvat na souhlasu zákonného zástupce.
anonnymdjwnwk
hodnocení

u psychologa jsem chodila 2roky v kuse a nepomohlo mi to.
psycholog mi podepsal anti depresiva a mluvily jsme spolu a rikala jsem co se mi vsechno deje coz bylo na jednu stranu dobry ze jsem se mohla vypovidat ale na druhou stranu jsem nenasla reseni

hodnocení

0x

To,že máš možnost žít v Německu je docela výhoda, umět německy, tak můžeš zanedlouho vydělávat slušné peníze. Dělat práci, co tě baví a naplňuje a zároveň mít své bydlení. Pak si najdeš kluka a budete mít kde bydlet.

Vyhlídky mladých lidí tady v ČR jsou daleko horší.

Najdi si hoby, co tě b aví a zároveň se stanou tvou prací.

liska5
hodnocení

0x

Všechno zlé je k něčemu dobré. Ta němčina se Ti bude hodit, i když jí máš teď plné zuby. Od nás to je do Německa dost přes 300km a kluci od nás tam léta jezdí pracovat, aby si vydělali na bydlení.tady. Může jet ale jen ten, který se dorozumí... Na všem hledej tu lepší stránku! Uč se radovat z maličkostí a uč se přijímat věci, co nemůžeš změnit, jako nějaké vzdálené přírodní jevy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]