Nejste přihlášen/a.
V cervnu jsem tady zalozila tema na zkusenosti s patni ostruhou. Od konce brezna trpim jak zvire. Mam v jedne pate ostruhy dve. Jedna se dotyka achillovky a to je fakt sileny. Po sedmi razovych vlnach jsem se skoro nepostavila na nohu. Nasledovalo 8 laseru s nulovym ucinkem. Strkala jsem nohu do horky soli, nic. Mazu vratiovou masti. Zaklinala jsem se, ze homeopatika nedam do huby, ale na radu Okolik beru Hekla lavu 9. Teprve ted je to malinko lepsi, ze nepajdam. V zari jeste budu chodit na ultrazvuk a mekke techniky. Takze nechci vas strasit, ale me uz to trva 5 mesicu a je to opravdu nna palici. Prectete si jeste jine rady na ty moji puvodni strane " Zkusenost s operaci patni ostruhy". Operaci si za zadnou cenu nenecham udelat, protoze v te same noze mam koleno na vymenu a cevni problem. Tak potom pisnete, jestli vam neco pomohlo. Citim s vami.
Pomohlo ozařování. Jenže než Vás k němu doporučí, musíte projít všemi jednoduššími (a většinou neúčinými) procedurami . Doktoři zřejmě nemají co dělat.
Chce to šikovného ortopeda. Ozařování mně nepomohlo, takže jeden opich přímo k ostruze a už mám více než pět let pokoj. Mám tak perfektního ortopeda, že jsem ten opich ani necítil, i když obecně z toho pacienti mají přímo hrůzu.
Satam, mam moc sikovneho ortopeda, delal mi opich 2x. Vysledek = 0 =. Operaci nedoporucuje. Snimkem se nechci "chlubit" kdyz nepomuzek to vsechno, tak jeste ozarovani no.
Paty mají vztah k močovému ústrojí. Ledviny hospodaří s minerály. Tam budou souvislosti. Zkusila bych RENOL kapky. Dva měsíce. Po třech týdnech se jeden týden vynechá. Zatím jen dětské dávkování vzhledem k odléčovací reakci, aby nebyla moc silná.Obecně protiuánětlivou stravu. Hlavně bych dočasně vynechala rajčata, papriky, brambory, kakao, špenát,../ a doplnila mazáním ARTRIN /větší balení bude finančně výhodnější/. Zkusila bych na fyzioterapii magnety. A víc pít.
Před léty jsem ji měl a chodil na ultrazvuk. Po čase bolesti odezněly a už se nevrátily. Chtěl bych varovat před vysokofrekvenční rázovou vlnou. Je placena pacoušem a pomáhá jen dočasně; po pár měsících se potíže vrátí s ještě větší intenzitou. Tím netvrdím, že se mohou najít i lidé, kterým pomohla.
Měl jsem podobné problémy, lékař nepomohl. V jedné knize jsem našel následující radu - postupoval jsem podle ní a od té doby nemám žádné potíže.
Listy černého bezu necháme přejít varem. Potom rozložíme na kus plátna, přiložíme na patu, zabalíme do igelitového sáčku a necháme přes noc. Pro případ že by tmavá šťáva z listů vytekla, podložíme nohu starým ručníkem.
Asi po 6 zábalech máme po trápení.
Měla jsem ostruhy na obou patách. Prošla jsem všemi možnými procedurami, placeným laserem, placenou rázovou vlnou, užívala hekla lavu, vše bez výsledku. Vždy pomohlo ozařování, na nic nečekejte a trvejte na tom, ať vás tam pošlou / nevím proč, ale neradi to předepisují /. Jinak vás čekají další měsíce bolestí, vím, jak moc to bolí, jsem turistka.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.