Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Patní ostruha

Od: pajdalena odpovědí: 19 změna:
Dobrý den, už několik měsíců mě trápí patní ostruha (potvrzeno na RTG). Mám veliké bolesti při chůzi. Lékařka mi předepsala elektroléčbu a vířivé koupele nohou. Po dvou měsících léčby je výsledek praktický nulový. Musím nosit pouze pohodlné boty, gelové vložky, pata bolí, pálí, jsem úplně nešťastná.
Pokud někdo máte osobní zkušenosti, můžete mi prosím poradit/doporučit, co vám na tu bolest pomohlo? Žádné mazání nezabírá, léky brát nechci. Děkuji.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

V cervnu jsem tady zalozila tema na zkusenosti s patni ostruhou. Od konce brezna trpim jak zvire. Mam v jedne pate ostruhy dve. Jedna se dotyka achillovky a to je fakt sileny. Po sedmi razovych vlnach jsem se skoro nepostavila na nohu. Nasledovalo 8 laseru s nulovym ucinkem. Strkala jsem nohu do horky soli, nic. Mazu vratiovou masti. Zaklinala jsem se, ze homeopatika nedam do huby, ale na radu Okolik beru Hekla lavu 9. Teprve ted je to malinko lepsi, ze nepajdam. V zari jeste budu chodit na ultrazvuk a mekke techniky. Takze nechci vas strasit, ale me uz to trva 5 mesicu a je to opravdu nna palici. Prectete si jeste jine rady na ty moji puvodni strane " Zkusenost s operaci patni ostruhy". Operaci si za zadnou cenu nenecham udelat, protoze v te same noze mam koleno na vymenu a cevni problem. Tak potom pisnete, jestli vam neco pomohlo. Citim s vami.

pajdalka
hodnocení

Moc děkuji, bolesti mám od ledna, dlouho jsem doufala, že to odezní. Teď už je mi jasné, že to bude dlouhý boj. Hekla lavu dnes koupím v lékárně.

Musí to být ta v modrém balení, ta prý je na ostruhu. Mají ještě oranžovou, tu ne.

hodnocení

1x

Pomohlo ozařování. Jenže než Vás k němu doporučí, musíte projít všemi jednoduššími (a většinou neúčinými) procedurami *zed*. Doktoři zřejmě nemají co dělat.

Taky je to tím, že pacientů s tímto problémém mnoho a přístrojového vybavení tohoto druhu málo.

Ze stejného důvodu se šetří magnetickou rezonancí a projdeš si kolečko invazivními a bolestivými metodami s minimální výtěžností diagnsotiky. Přirovnal bych to k mučení bez výsledku.

hodnocení

0x
To vše je na houby, jedine ozařování,týden každý den 1 min a je pokoj, dělají některá rtg.oddeleni

id
hodnocení

0x
V levo nahoře do vyhledávacího pole zadejte - mořská sůl. Našla jsem tam starší téma na ostruhy. Mě pomohla uváděná mořská sůl. Snad si způsob léčby vyberete.

hodnocení

0x

Chce to šikovného ortopeda. Ozařování mně nepomohlo, takže jeden opich přímo k ostruze a už mám více než pět let pokoj. Mám tak perfektního ortopeda, že jsem ten opich ani necítil, i když obecně z toho pacienti mají přímo hrůzu.

Satam, mam moc sikovneho ortopeda, delal mi opich 2x. Vysledek = 0 =. Operaci nedoporucuje. Snimkem se nechci "chlubit" :-D kdyz nepomuzek to vsechno, tak jeste ozarovani no.

Patní ostruha
liska5

*sok* To teda koukám!

No pan doktor rikal, ze to jeste nevidel.

pajdalena
27.08.23 06:37
hodnocení

No to ne *sok*

liska5
hodnocení

0x

Paty mají vztah k močovému ústrojí. Ledviny hospodaří s minerály. Tam budou souvislosti. Zkusila bych RENOL kapky. Dva měsíce. Po třech týdnech se jeden týden vynechá. Zatím jen dětské dávkování vzhledem k odléčovací reakci, aby nebyla moc silná.Obecně protiuánětlivou stravu. Hlavně bych dočasně vynechala rajčata, papriky, brambory, kakao, špenát,../ a doplnila mazáním ARTRIN /větší balení bude finančně výhodnější/. Zkusila bych na fyzioterapii magnety. A víc pít.

liska5

Opr.: ...protizánětlivou...

hodnocení

0x

Někdy mi pomohlo RTG ozařování, jindy ultrazvuk. Pokaždé na doporučení ortopeda. Bohužel se to občas vrací.

nerentier
hodnocení

0x

Před léty jsem ji měl a chodil na ultrazvuk. Po čase bolesti odezněly a už se nevrátily. Chtěl bych varovat před vysokofrekvenční rázovou vlnou. Je placena pacoušem a pomáhá jen dočasně; po pár měsících se potíže vrátí s ještě větší intenzitou. Tím netvrdím, že se mohou najít i lidé, kterým pomohla. *nevi*

hodnocení

0x

Měl jsem podobné problémy, lékař nepomohl. V jedné knize jsem našel následující radu - postupoval jsem podle ní a od té doby nemám žádné potíže.

Listy černého bezu necháme přejít varem. Potom rozložíme na kus plátna, přiložíme na patu, zabalíme do igelitového sáčku a necháme přes noc. Pro případ že by tmavá šťáva z listů vytekla, podložíme nohu starým ručníkem.
Asi po 6 zábalech máme po trápení.

hodnocení

0x
Léčba je asi hooodně individuální. Manželka jezdila na onkologii do Pelhřimovské ON na ozařování, po zdění osobně když mne to také potkalo, tak totéž ale do KN v Budějovicích. Oběma nám to pomohlo.
Po asi 15? letech se mi to vrátilo, tak nová ol poslala na vyšetření a ti mne odkázali na RHB-tři různé procedury nepomohli. Pak jsem ty staré pracovní farmářka vyhodil. Vzal nově nafasované Pandy ( komisky) a od té doby opět klid, samo to se změnou p.obuvi odeznělo!

zirafka
hodnocení

0x

Měla jsem ostruhy na obou patách. Prošla jsem všemi možnými procedurami, placeným laserem, placenou rázovou vlnou, užívala hekla lavu, vše bez výsledku. Vždy pomohlo ozařování, na nic nečekejte a trvejte na tom, ať vás tam pošlou / nevím proč, ale neradi to předepisují /. Jinak vás čekají další měsíce bolestí, vím, jak moc to bolí, jsem turistka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma ostruhy na patě

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]