Nejste přihlášen/a.
Dobry den, chtela bych se zeptat na pujcky pres internet, jako je treba ferratum, nebo viasms, pujckomat, zda kdyz si u nich pujcite a vcas vratite, a pak uz si pujcovat nebudete, zda maji pravo ,kdyz uz maji vase kontaktni udaje vam davat treba penale, za to , ze jste si uz dlouho nepujcili, a jeste bych se chtela zeptat, jak to mam udelat, aby nemeli uz moje osobni udaje..
druhy dotaz je takovy, ze muj pritel si pujcil pujcku u nich, ale zadal tam muj ucet, na ktery maji pripsat penize, bez meho svoleni, ucet je napsany na mou osobu, a pujcka neni splacena, muzou mi skocit na ucet?
Zkušenosti bohudík nemám s tímto druhem půjček.Ale rozum mi říká, že tzv. internetové půjčky vždy "smrdí"!
Co jsem jen tak letmo přečetl na internetu o těchto typů půjček : obrovské lichvářeské úroky, neprůhledné podmínky, podezřelé formulace smluv!
PROBOHA RUCE PRYČ OD TAKOVÝCH PŮJČEK!
Je mi líto, ale víc Vám neporadím, protože ani nechápu co Vás vede k tomu si něco s takovými produkty začínat!
Podle mě je to akorát cesta k exekuci, návštěvám exekutorů a vymahačů a dalších problémů!
Bude-li věřitel vymáhat nesplácenou půjčku, může zvolit z několika cest.
Může pohledávku prodat vymáhací agentuře (to až po nějaké době, protože napřed počká na navýšení "smluvními pokutami"), nebo se může obrátit na soud.
Dojde-li k exekuci, může exekutor zabavit vše, k čemu nemáte pořizovací doklady na své jméno. K účtu vedenému na Vaše jméno by se však exekutor dostat neměl.
___ K osobním údajům: Uzavřete-li s někým uzavřete jakoukoliv smlouvu, dáváte současně i souhlas s využitím svých osobních údajů i k marketingovým účelům (případně i k nabídkám produktů třetích stran). Tento souhlas můžete kdykoliv písemně odvolat (já doporučuji tak učinit ihned po uzavření smlouvy).
Napřed si zjistěte, jestli a jaké Vaše osobní údaje společnost/firma uchovává (na požádání Vám je musí sdělit).
Najděte si na webu obchodní podmínky (důkladně si je pročtěte), kontakt na majitele webu a poskytovatele půjček a písemně odvolejte svůj souhlas. Výslovně uveďte, že si nepřejete jakýkoliv kontakt ze strany (uveďte přesný název, adresu, jméno majitele, adresu, ...) ani od třetích stran.
_ Pokud už jste své závazky vyrovnala, můžete jim dále sdělit, že si nepřejete, aby nadále uchovávali Vaše osobní údaje a vyzvat firmu k jejich likvidaci.
Jestli si ale Váš přítel nechal půjčku zaslat na Váš účet, ponechá si podle firma název i číslo účtu až do vyrovnání závazku.
___ Poznámka: Škoda, že jste platbu, kterou si přítel nechal na Váš účet zaslat bez Vašeho souhlasu, obratem nevrátila odesilateli. Mohla jste mít o problém méně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.