Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dabingoví herci

Od: lubosnovak odpovědí: 12 změna:

Dobrý den,

Česká televize v letošním a loňském roce nakoupila spoustu westernů, tím pádem je dabovala. Myslím si , že dabing je u těchto "nových" westernů velice povedený.

A mě to přivedlo k otázce, jakým způsobem se oslovují dabingoví herci. Chodí se od jednoho k druhému, nebo televize už má kompletní seznam některých z nich, a pouze oslovuje tyto?

Díky moc za objasnění.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Televize, nebo jakékoliv dabingové studio má samozřejmě seznam herců, kteří jsou ochotni dělat dabing. Někteří zahraniční herci mají svoje "dvorní dabéry", takže v tom případě osloví primárně je. Pokud jsou to noví herci, tak oslovují ty, kteří k nim typově sedí (stylem řeči, intonací, zabarvením hlasu atd.).

lubosnovak
hodnocení

Mnohokrát Vám děkuji za odpověď.

hodnocení

3x

Pokud Vás zajímá dabing, tak pěkný seriál rozhovorů je zde: novinky.cz/...

lubosnovak
24.08.23 23:07
hodnocení

Díky.

ben®
hodnocení

3x
Dobrý den, doporučuji podívat se na seriál Dabing Street (je v iVysílání ČT), který vše okolo dabingu vysvětluje humornou formou. Zdravím!
ceskatelevize.cz/...

Seriál je skvělý, ale zobrazuje situaci v dabingu v 90. letech, kdy se všechno dělalo hodně jinak než dnes.

lubosnovak
hodnocení

Dabing Street jsem viděl, ale i na 90. léta je to moc vymyšlené, ale je to prča! Hlavně Kapitán Filcka.

ben®
pletiplot - jistě. A také jinak, než dříve. Před rokem 1989 byl český dabing na jiné, vysoké úrovni (tím nemyslím rychlodabing VHS kazet jedním člověkem, jak to dělal např. pan Ondřej Hejma).
ben®
lubosnovak - jo, jo. A pan Krobot tam hraje úžasného cholerika .
lubosnovak
hodnocení

S vidlemi...*haha*

hodnocení

2x

Dívám se raději na dabované filmy, mám pocit, že herci, když hrají v českých seriálech, mluvení odbývají,mluví rychle a často nesrozumitelně. Tito herci,pokud dabují,mluví pomaleji, zřetelně, rozumím jim velmi dobře a málokdy slyšíte sprosté slovo. Navíc, někteří herci mi nejsou sympatičtí, tak se na ně prostě nedívám.

lubosnovak
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]