Zdravím! Nevíte, co znamenají tyhle červené tečky na kůži? Mám je už několik let a každé léto jich pár přibude. Je to ze sluníčka? Nijak mě to neobtěžuje, jen by mě zajímalo, proč se tvoří. Díky!
Vaše foto je dvourozměrné a ploché. Z jednorozměrného plochého obrázku není možné zjistit tvar. Pokud je to červená oblast, která nepředstavuje žádný výstupek na kůži, může se jednat jen o dutinu pod kůží pod kterou je krev. A doktorka to v mém případě neřešila. Nemyslím si že by to bylo něco vážného.
Já tam vidím takové drobné tečičky. S věkem jich bude možná přibývat a budou i větší. Je to záležitost cévních vlásečnic a nazývají se angiomy, hemangiomy. Někdy bývají velké a červené, jako kuličky rybízu. To u starých lidí. Bývá to rodové. Prý to souvisí s kondicí jater.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.