Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vybrat violoncello

Od: adriannek* odpovědí: 4 změna:

Zdravím, od září nastupuji na hodiny Violoncella, a chtěl bych se na to zeptat profesionálu, nebo lidí kteří na něj hrávají.

Jsem člověk co se snaží mít ve velkém pojemu hudební sluch, láká mě nástroj Violoncello a k tomu hudba př. Paint it Black, nebo také Vivaldi Winter. Když se vrátíme k mému tématu, tak se chci zeptat, jak moc je vlastně těžké se na to naučit, na co si mám dávát pozor, na co se mám připravit, co doporučujete trénovat předem apod.. Je toho hodně co bych chtěl vědět, je od toho internet, ale chci mít jistotu. Také se chci zeptat, když mě fakt bude hodně bavit to violoncello, jaký obchod mi doporučítě na nákup daného nástroje, vím že to není nic levného, ale když budu vědět že mě to bude fakt bavit, rád bych ten nástroj vlastnil.

Já vám děkuji všem předem za odpověď, a přeji zbytek hezkého večera.
Adrian.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Pochytit sluch opravdu nejde..Zkoušel jste třeba někdy zachytit jistý ton a zkusit ho třeba sám najít na klávesách?A tam je to jasně dané ve stupnicích.Ale na smyčcových mají žáci problém najít,ikdyž jakž takž slyší..Nechci vás zrazovat,ale jestli by jste třeba nezauvažoval o jiném nástroji,kdyby to nešlo.POdívejte,já třeba sice najdu tony na většině hudebních nástrojů,ale zas mi nejde rytmus,proto hraji mizerně na kytaru,přesto že se mi líbí.Pak se s tím člověk akorát trápí.Myslím si,že jsem měla hrát na smyčcové,ale to už nejde,jsem stará,chtělo to mít rodiče,které by to napadlo,v mých 4 letech:) víte co,ale bžte do toho,protože jinak nezjistíte,o čem se tady mluví.Můj syn za mnou taky jako malý přišel,že chce hrát na violoncello,že se mu líbí Apokalyptika a další...Tak jsem chvíli přemýšlela co mu říct..přitom mi proběhlo hlavou to samé...Řekla jsem mu,že je to těžký nástroj,ale at jde do toho a také jsem věděla,že se stejně bude hudebně vyvíjet,ikdyby mu nešlo..No,přišel zamnou po třech letech hraní a sám na to přišel a že jde hrát na kytaru a na tu hraje dodnes..Díky hraní na violoncello se mu rozšířily obzory..

hodnocení

0x

Nechci vás odrazovat s nákupem nástroje,ale nejdřív začněte,v ZUŠ si nástroj zatím vypůjčte.Uvidíte sám,jak vám to půjdu,každý člověk ,ikdyž už má nadání,se narodí pro jiný nástroj.Smyčcové nástroje lehké nejsou.kolik je vám let,jestli se mohu zeptat?a hrál jste již na jiný nástroj?

adriannek*
hodnocení

Zdravím, děkuji za odpověď.

Jak jsem již říkal, snažím se pochytit hudební sluch, chci se naučit s tímto nástrojem.

V minulosti jsem se nevěnoval nějak vážně hudebním nástrojům.

Je mi prosím momentálně 16 let.

sasa*

Hudební sluch nepochytíš! Buď máš, nebo nemáš. Nejlépe je zajít na lidušku se optat, že máš jako zájem apod.

V 16? Hrát pro sebe a příbuzné? Pokud nejseš genius a nemáš zkušenosti s jiným hud. nástrojem ti nějaký rok bude trvat. Nejde jen o to zahrát, ale dále o hud. nauku, rytmus apod. Domluv se v ZUšce a poznáš co vše se za hudbou ukrývá...

Mnozí mladí si myslí, že si koupí nástroj a on bude hrát sám... NE!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]