Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Název skladby a interpreta

Od: nerentier odpovědí: 6 změna:

Zdravím. Předevčírem jsem poslouchal jednu zakázanou rozhlasovou stanici a hráli tam skladbu, kterou se mně pomocí textu nedaří identifikovat. Čili na netu nebude. Tak trochu ve stylu Ročníku 47, byť mnohem jednodušší, nechci se dotknout maestra Daňka a to ani in memoriam. Dle hlasu starší chlap, kytara...v písni vzpomíná na staré lepší časy, pamatuji si jen útržky: Dyslektik nebo autista, to byl prostě jen debil, u psychologa kvůli tomu nikdo nebyl...byli jsme u rybníka a snítkou bezu lechtali holky na zádech...všude nebyly jen lány řepky...Pak vzpomíná něco doudlebského, snad "nad věží doudlebského kostela", nebo tak něco, zřejmě bude z onoho kraje. Doudleby jsou nicméně dvoje (UO, CB), takže nevím. Je to jehla v kupce sena, to samozřejmě chápu. Nevíte někdo? Děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kolemjdouci
hodnocení

0x
Můžete nám prozradit jaká rozhlasová stanice je "zakázaná"? *smich*
nerentier
hodnocení

Mohu vám prozradit, že ve vaší větě máte gramatickou chybu a logický lapsus. Napsal jsem to schválně v rámci sázky vůči sobě samému, že se celá diskuze zvrhne právě tímto směrem a kýženého výsledku se v žádném případě nedobereme.

kolemjdouci
Velice vám děkuji za jazykové okénko a upozornění na chybějící čárku. Proč píšete schválně nesmysly nechám bez komentáře.Přečtěte si po sobě nyní vaší odpověď a schválně jestli naleznete vaší gramatickou chybu...

ben®
hodnocení

0x
Dobrý den, interpret by mohl být pan Josef Fousek (má podobné texty a hraje na kytaru). Zdravím!
doplněno 23.08.23 19:22: Takže v playlistu toho rádia ta písnička není? No, zkuste je oslovit, jestli se ozvou zpět nebo jim pošlete odkaz na tento Váš dotaz zde.
nerentier
hodnocení

Řekl bych, že ne, Fousek je příliš hřmotný, hledaný je mnohem více "mdlý". *nevi*

nerentier
hodnocení

...to bude asi marné, protože tato skladba není v jejich archivu. Mají jich tam několik různých, ale i tak se mně podařilo identifikovat jen jednu. Smůla. Zkusím jim napsat. Nicméně děkuji. *nevi*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]