Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vrací se mi epilepsie?

Od: danys98 odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

Jsem epileptik, mám nějakou lehčí formu epilepsie, nikdy jsem neměl záchvaty, měl jsem vždy jen takové stavy že jsem byl mimo a nevnímal pár vteřin. Nicméne jsem po nasazení prášků mi to přestalo a několik let, cca 5 let, jsem byl naprosto v pořádku. Poslední půl rok sem to ale asi zase trochu vrací, občas mám ty stavy kdy jsem chvilku mimo a hlavně mám ten poslední půl rok propblém hlavně v noci. Několikrát jsem spadl ze spánku z postele, neprobudilo mě to, nebo jakoby blouzním.

Je možné, že mi antiepileptika přestala zabírat, že budu třeba muset změnit antiepileptika? Nebo čím to může být, že se mi to po několika letech vrací?

Prosím pokud se v tom někdo vyzná, budu rád za jakoukoliv odpověd.

Díky :)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mate59
hodnocení

4x

Nejlépe se v tom vyzná váš ošetřující lékař,tam hledejte odpověď.

liska5
hodnocení

2x

Změna bývá třeba s jinou nemocí, s hormonálními změnami, např. v pubertě. Posoudí jedině lékař. Ostatně není jasné, zda jste mladý sportovec nebo starý diabetik.

sasa*
hodnocení

1x

Hlavně pokud máte problémy zdravotního stavu proč neudáváte základní info a to je věk. Jinak se poléčuje a řeší problémy s 25 letými pacoši, jinak s 50ti letými atd... Základní info by mohlo podat vyšetření EEG, zda se tam něco neobjeví. Dále rtg, nebo CT mozku, zda tam něco neroste. Nepíšete ani co jste bral - jaká antiepileptika, ale určitě ke svému Dr! Určitě budete sledován, tak se svěřte. Epi začíná aurami (zahleděním), pak se přidají záchvaty petite (ztráta vědomí krátkodobá), pak grand(větší s déle trvajícím bezvědomím)- ale nemusí to až tak vyvrcholit. Epilepsie bývá jen příznak nějaké neurolog. nemoci. Adenoma sebaceum Bournevill- Pringle apod... To je na dlouhé vysvětlování --- takže za svým lékařem!

hodnocení

1x

O lekaroch ste poculi? To su taki studovani ludia, ktori poznaju vas zdravotny stav a podla toho nariadia vysetrenia a nastavia liecbu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]